Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Liječnici u šoku: Ženi iz tijela izvukli više od 200 kamenčića

None Foto: Hezhou Guangjl Hospital General Surgery 3

Chen (45) je trpjela bol u abdomenu više od deset godina. Kada je prvi puta otišla u bolnicu zbog bolova, liječnici su joj rekli da ima kamence u žučnom mjehuru i jetri te da bi bilo dobro da ode na operaciju...

Liječnici u Kini su ženi izvadili više od 200 kamenčića iz žučnog mjehura i jetre. Neki od njih su bili veličine manjeg jajeta.

Chen (45) je trpjela bol u abdomenu više od deset godina. Kada je prvi puta otišla u bolnicu zbog bolova, liječnici su joj rekli da ima kamence u žučnom mjehuru i jetri te da bi bilo dobro da ode na operaciju no Chen je bilo previše strah. U bolnicu je opet otišla kada je bol postala nepodnošljiva. Operacija je trajala šest i pol sati.

Liječnik Quan Xuwei, jedan od kirurga koji je operirao ženu, rekao je da toliko veliki broj kamenaca nije uobičajen i da vjerojatno ima veze sa ženinom prehranom. Žena je živjela od skupljanja smole s borova i često je preskakala doručak i neredovito jela razne ostatke hrane.

Quan tvrdi da je puno njegovih pacijenata koji su imali kamence preskakalo doručak. No George Webster iz britanskog društva gastroenterologa tvrdi da su to čiste špekulacije i da je uzrok žučnih kamenaca globalni problem i uzrok je često nepoznat, piše Daily Mail. 

Komentari (23)
  • Uzrok nepoznat?Pa pogledajte samo koliko kamenca ima u vodi sa pipe.Ako se talozi na pipi i filterima na slojeve onda mozete mislit sto radi ljudskom tjelu.

    26. 7. 2017,   00:13
  • Vraga nepoznat uzrok, pogotovo u Kini. Stavljaju melamin u bebi formule i mala djeca dobijaju bubrežne kamence od toga.

    25. 7. 2017,   23:11
  • Zadnji put sam doručkovao prije nekih 35-40 godina..pa nemam nikakav šoder u sebi

    25. 7. 2017,   22:53