Obavijesti

News

Komentari 11

Liječnički nemar: Beba umrla zbog obične viroze

Liječnički nemar: Beba umrla zbog obične viroze
4

BUZET: Rina Benčić stara 10 mjeseci dehidrirala je zbog proljeva. Roditelji tvrde da su liječnici hitne smatrali to bezazlenim i poslali dijete kući

VIDEO

Desetomjesečna Rina Benčić iz Buzeta imala je virozu i čak 15 puta proljev u jednom danu pa su je roditelji odveli prošloga četvrtka na hitnu. Liječnici su dijete pregledali i roditeljima rekli da je posrijedi obična viroza i lakša dehidracija, unatoč tomu što je, kaže majka, djevojčica imala već lagano plava usta. Preporučili su Rininoj mami Jasmini da djevojčici daje vodu na žličicu. Sljedećeg dana zabrinuti su roditelji ponovno otišli liječniku, ovaj put pedijatrici.
- Pedijatrica nas je hitno poslala u bolnicu na Kantridu u Rijeci, a tamo su za našu Rinu učinili sve. Na žalost, bilo je kasno - govori shrvana mama Jasmina. Malena se Rina punih šest dana u bolnici borila za život, ali je dehidracija njezinu organizmu nanijela preveliku štetu. Djevojčici su, kažu shrvani roditelji, otkazali bubrezi, a potom joj je i srce prestalo raditi zbog čega su je reanimirali. Umrla je u petak ujutro jer su joj otkazale funkcije mozga, što je bila posljedica dehidracije. Očajni roditelji u nevjerici su jer je njihova dotad zdrava i jaka djevojčica umrla zbog banalnosti kao što je viroza. Od liječnika hitne pomoći u Buzetu samo žele ispriku i priznanje da im se nije dalo raditi i da su pogriješili. Od tužbi, smatraju, ionako nema koristi.

REAKCIJA VODITELJA BUZETSKOG DOMA ZDRAVLJA
Dok majka Jasmina Benčić iz Buzeta za smrt svoje 10-mjesečne bebe Rine teško optužuje liječnike hitne pomoći buzetskog Doma zdravlja, njegov voditelj Miloš Pavletić najavljuje formiranje povjerenstva koje će istražiti slučaj.
- Mislim da u ovom slučaju nije bilo liječničke pogreške ali zbog reakcije obitelji i interesa javnosti ovo ne možemo zanemariti i osnovat ćemo stručnu komisiju. Analizirat ćemo postupke svih liječnika i drugog osoblja kojI su imali veze sa slučajem umrle bebe – kaže voditelj buzetskog Doma zdravlja. Prema liječničkoj dokumentaciji majka je s bebom prvi put posjetila Dom zdravlja Buzet 27. rujna oko 11 sati.
Dijete je otpušteno na kućnu njegu s propisanim sirupom za lakše disanje, međutim do slijedećeg poslijepodneva, stanje 10-mjesečne Rine se znatno pogoršalo, pa ju je majka oko 17 sati opet odvela na hitnu pomoć.
- Dijete je tada imalo plavičastu boju tijela a bilo je dehidrirano. Odmah je upućeno u dječju bolnicu Kantrida u Rijeci. Danas sam neslužbeno saznao da je ta beba umrla. Mislim da buzetski liječnici ni u čemu nisu pogriješili – naglasio je Pavletić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u