Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Liječnik: Da ga nisam operirao, doživotno bi bio teški invalid

None Foto:

Muškarca koji je skočio s Šibenskog mosta s visine od 40 metara, spasio je pulski kirurg dr. Nadomir Gusić. Da ga nije operirao doživotno bi ostao teški invalid

Muškarac iz Vrbovca, koji se nakon izuzetno komplicirane i zahtjevne operacije zdjelice dobro oporavlja na traumatologiji pulske bolnice, iskreno žali što je skakao sa Šibenskog mosta. Svjestan je da je to bila suluda ideja.

- Ne znam što mi je bilo. Sad mi je jasno da sam mogao poginuti. Nikad više, kaže on, piše Glas Istre.

USPIO DOPLUTATI DO OBALE Skočio 'iz fore' sa Šibenskog mosta? Prevezli ga u bolnicu

Naime, on je skočio s visine od 40 metara, a sve je promatrao i snimao drugi muškarac, operiran je u pulskoj bolnici. Na snimci koja je postala viralna, a prenijeli su je i neki strani mediji, prije tog suludog pothvata u kameru je poručio: "Ako poginem, reci ljudima da sam dobar". Potom je prešao zaštitnu ogradu i skočio. Na svu sreću ostao je živ, iako je zadobio teške ozljede i slomio zdjelicu. Službeno je potvrđeno da nije imao suicidalne namjere, a na skok se odlučio iz avanturizma. Inače, visina Šibenskog mosta od razine mora je 40 metara, dvostruko više od onoga u Mostaru, i skakanje s njega je strogo zabranjeno.

'Nakon pada u more, nisam osjećao noge'

Pri padu s mosta "letio" je brzinom od 100 kilometara na sat, a umjesto na noge, u zraku se okrenuo i pao na bok. Ljut je što se snimka proširila po društvenim mrežama i u medijima, no kad smo ga podsjetili da je upravo njegov prijatelj sve snimao i proširio dalje, rekao nam je da tog čovjeka uopće ne poznaje.

- Upoznali smo večer prije. Netko je stavio video na YouTube, ne znam tko, ali snimka će uskoro biti maknuta. Nismo se snimali da bi se to širilo. Skok je sniman mojim mobitelom, to je trebalo biti samo za mene. Nemam pojma tko je to pustio van. Taj koji me snimao kaže da snimku nije dao nikome. 

Skakao je i prije ali nikad sa takve visine.

- S takve visine nisam imao orijentaciju kako ću pasti. Planirao sam skočiti na noge. Nakon pada u more, bio sam pri svijesti, ali nisam osjećao noge. Uspio sam nekako doplivati do obale i u plićaku sam čekao pomoć. Kad je stigao čamac brzo su me izvukli van - kazao je. Još neko vrijeme provest će u bolnici, a onda slijede oporavak i fizikalna terapija.

Operirao ga je vrsni pulski kirurg Nadomir Gusić.

- Radilo se o izuzetno teškoj ozljedi, a operacija je trajala nešto više od dva sata. Da koji slučajem nije operiran, bio bi doživotno teški invalid, kazao je dr. Gusić

Komentari (134)
  • U razumnoj drzavi bi mu sustav ispostavio cijenu operacije i cijenu lijecenja. I ovrsili bi ga do kraja zivota. Pa bi i on i svi ostali zeljni avanture malo porazmislili o posljedicama svojih djela. Ne znam zasto bi ja/mi kao porezni obveznici financirali njihove avanture?

    3. 8. 2019,   12:40
  • Nema na cemu nije bio... ne sjesca se on nicega da nije vidio snimku.

    3. 8. 2019,   11:51
  • Da, tipican naglasak za Vrbovec

    3. 8. 2019,   11:23