Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Liječnik podmetnuo svoju krv i urin da 'izvuče' pijanog brata

Zbog sprječavanja dokazivanja policija je kazneno prijavila 36-godišnjeg liječnika iz Virovitice, koji je podmetnuo svoje uzorke kako bi od prekršajne odgovornosti 'izvukao' brata koji je izvukao prometnu nesreću

Virovitičko-podravska policija u petak je priopćila kako je istragom utvrdila da je spomenuti liječnik 30. ožujka, u večernjim satima dok je bio izvan službe, s bratom došao u prostorije županijskog Zavoda za hitnu medicinu gdje je zaposlen.

Naime, njegov brat je istoga dana u alkoholiziranom stanju izazvao prometnu nesreću, pa je Općinsko državno odvjetništvo naložilo izuzimanje njegove krvi i urina radi analize na alkohol.

Kako bi otežao dokazivanje tog prekršaja, osumnjičeni je iskoristio svoju liječničku dužnost te je bez znanja ostalog medicinskog osoblja podmetnuo svoje uzorke krvi i urina, koji su zatim zapakirani i poslani na vještačenje u Zagreb.

Kazneni zakon propisuje da će se kaznom zatvora od jedne do osam godina kazniti onaj tko s ciljem da navede na davanje lažnog iskaza ili da spriječi ili oteža dokazivanje u prekršajnom postupku te uporabi silu, prijetnju ili kakav drugi oblik prisile ili im obeća, nudi ili dade dar ili kakvu drugu korist.

Komentari (48)
  • i kakvu poruku je poslao bratu? da ne treba snositi posljedice za svoje odluke? jadno. usput, da ste žrtve prometa (ili netko vama blizak) itekako biste osudili ovakvo ponašanje.

    23. 8. 2019,   13:22
  • Ja za svog brata svašta bih se našao,ali to ne!Ima da snosi posledice,pa nek se nauči,a ne ovaj sad se poturi za njega,a ovaj posle par dana ponovo pijan,i još goru štetu nekom napravi,oduzme život,ili ne znam šta uradi!!

    23. 8. 2019,   13:18
  • I kako su ga otkrili?

    23. 8. 2019,   13:29