Obavijesti

News

Komentari 40

Liječnik sa srcem: Spašava živote i volontira u udrugama

Liječnik sa srcem: Spašava živote i volontira u udrugama
3

Ističe kako su njegova najveća nagrada pacijenti kojima može pomoći. S djecom koju liječi ima vrlo prisan odnos i često se događa da mu trče u zagrljaj

VIDEO

Uz užurban život pedijatra u KBC-u Zagreb, svestrani liječnik, dr. Hrvoje Kniewald, pronalazi način da pomogne djeci i u slobodno vrijeme.

Dr. Hrvoje Kniewald (43) iz Zagreba je subspecijalist pedijatrijske kardiologije. Radi u Referentnom centru Ministarstva zdravlja za pedijatrijsku kardiologiju u KBC-u Zagreb. Uz to, član je nadzornog odbora udruge “Veliko srce malom srcu”, humanitarnom udruženju liječnika i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim bolestima srca. Asistent je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu te volonterski kao liječnik sudjeluje na raznim dječjim sportskim natjecanjima. Volontira i u različitim studentskim projektima. 

Studente medicine udružene u udruzi StEPP (Studentska ekipa prve pomoći), uz klasičnu redovitu nastavu, podučava i vještinama upućujući ih na stvarne situacije u poslu liječnika. Otac je trojice sinova u dobi od 13, 15 i 18 godina. Uči ih da u životu budu vrijedni, imaju jasne ciljeve te da će uspjesi onda i stići.

- Kad je čovjek dovoljno uporan, tada može pomaknuti i najveće zidove koji se nađu pred njim - tvrdi Hrvoje koji nije znao da je nominiran za nagradu Ponos Hrvatske sve do trenutka kad je primio poziv da je jedan od dobitnika.

Unatoč tome, ističe kako su njegova najveća nagrada pacijenti kojima može pomoći i jedino ga takve nagrade u životu zanimaju. S djecom koju liječi ima vrlo prisan odnos i često se događa da mu trče u zagrljaj kad ga vide na bolničkim hodnicima.

- Ne možemo znati kako se osjeća pacijent i njegovi roditelji. Jedino što možemo je biti maksimalno otvoreni prema njima. Svjesni smo kako iskrena obostrana komunikacija može stvoriti povjerenje i to se svakodnevno potvrđuje. 

Djeca su iskrena i znaju prepoznati kakva je osoba koja s njima komunicira - kaže on. Kolege za njega imaju samo riječi hvale opisujući ga kao osjećajnog čovjeka kojega teške ljudske sudbine ne mogu ostaviti ravnodušnim. Kniewald kaže da je kao i svi njegovi kolege liječnik 24 sata na dan, 365 dana u godini.

Reportažu o predanom pedijatru dr. Kniewaldu gledajte u utorak u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” na HTV1 te na www.ponoshrvatske.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava