Obavijesti

News

Komentari 15

Liječnik silovao pacijenticu: Dobio otkaz, ali ne ide u zatvor

Liječnik silovao pacijenticu: Dobio otkaz, ali ne ide u zatvor
1

Liječnik iz Teksasa osuđen je zbog silovanja pacijentice koja je pod utjecajem jakih sedativa gotovo bez svijesti nakon napada astme ležala u bolnici. Dobio je otkaz, ali ne ide u zatvor

VIDEO

Liječnik iz Hustona, grada u američkoj saveznoj državi Teksas, osuđen je na deset godina uvjetne kazne zbog silovanja pacijentice koja je pod jakim sedativima ležala u bolničkom krevetu. Drugim riječima, zbog svojeg zločina neće provesti ni dana u zatvoru.

Shafeeq Sheikh (46) nakon uhićenja izgubio je liječničku licencu i posao, a njegovo ime cijeloga života bit će u registru seksualnih prijestupnika. 

Sheikh je napao pacijenticu u bolnici Ben Taub General Hospital, u koju je njegova 27-godišnja žrtva primljena zbog napada astme. Žrtva koju su mediji prozvali Laura ostala je gotovo bez svijesti od sredstava za umirenje. U tom trenutku u njezinu je sobu ušao liječnik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Panično je pokušavala dozvati medicinsku sestru

Laura je priču o napadu ispričala za Houston Chronicle 2015. godine. Opisala je kako ju je u sobi posjetio liječnik Sheikh i rekao da joj mora pregledati prsa.

Počeo joj je dodirivati grudi i vaginu, ali iako je bila pod utjecajem sedativa, osjećala je da je napadnuta. Laura je panično pokušala dohvatiti zvono kojim će pozvati medicinsku sestru, no kad je konačno uspjela, shvatila je da zvono ne radi. 

Policija je, piše Houston Chronicle, kasnije utvrdila da je netko isključio zvono. 

Sheikh je potom napustio sobu, no ubrzo se vratio i ponovno je počeo dirati. Kada se treći put vratio, silovao ju je

Sljedećeg jutra, prijavila je zločin i tražila pregled kojim će liječnici ustanoviti da je silovana i uzeti DNK uzorak. Upravo je DNK bio ključan u istrazi, a nadzorne kamere i evidencija preko njegove bolničke identifikacijske kartice potvrdile su da je Sheikh u vrijeme napada bio na katu na kojem je Laura ležala. 

Sheikh je uhićen tek 2015., dvije godine nakon napada. Nadležno vijeće je na temelju prikupljenog dokaznog materijala povuklo dozvolu za obavljanje medicinske prakse i u rješenju napisali da Sheikh predstavlja 'stalnu prijetnju dobrobiti javnosti'. 

'Latino žena s napumpanim cicama'

Porota ga je proglasila krivim, ali porotnici su dali preporuku da se silovatelja osudi samo na uvjetnu kaznu. Inače, kazne za seksualni napad drugog stupnja, u koji spada i silovanje, zakon propisuje zatvorsku kaznu između dvije do dvadeset godina zatvora. 

Sheikh se na sudu branio da je Laura pristala na seks. Dotaknula mi je penis i skinula svoje donje rublje, tvrdio je na sudu. Njegova odvjetnica pokazala je poroti fotografije koje je Laura objavljivala na Instagramu. Laura na tim fotografijama u svrhu promocije modnog butika pozira u seksi pozama, a njezin profil pratilo je 14 tisuća ljudi. 

- Pogriješio je, ali je nije silovao - tvrdila je odvjetnica Lisa Andrews.

- Ovdje imamo situaciju u kojoj se Latino žena s napumpanim cicama počela nabacivati pomalo štreberski nastrojenom sredovječnom tipu i on se raspametio - istaknula je Andrews u skandalozoj obrani svojeg klijenta. 

Tužiteljica Lauren Reeder rekla je da su te njezine tvrdnje apsurdne i podsjetila sud koliko su pacijenti koji leže u bolnici zapravo ranjivi. 

Žrtva je u intervjuu za Houston Chronicle svoje iskustvo i osjećaj bespomoćnosti opisala riječima: Imaš osjećaj da ne možeš ništa napraviti, da ne možeš baš ništa učiniti da se obraniš, prenosi Buzzfeed.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag