Obavijesti

News

Komentari 53

Liječnik škarama ubio sedam beba u "Kući strave i užasa"

Liječnik škarama ubio sedam beba u "Kući strave i užasa"
5

Dr. Kermit Gosnell osumnjičen je za ubojstvo žene i za još sedam novorođenčadi koje je prema tužiteljstvu, osumnjičeni porodio i škarama prerezao kralježnicu

VIDEO

Američki liječnik Kermit Gosnell je tijekom svoje 30-godišnje liječničke prakse zaradio milijune dolara prakticirajući ilegalne pobačaje izvedene u kasnom stadiju trudnoće, prenosi Daily Mail.

U klinici u Philadelphiji koju stanovništvo naziva "Kućom strave i užasa", nadležne vlasti sumnjaju da je porodio i ubio stotine novorođenčadi. Hodnici klinike prekriveni su vrećicama, bocama i staklenkama koje sadrže mrtve fetuse i odrezana stopala koja ne služe nikakvoj medicinskoj svrsi.

Osim što je izvodio abortuse, Gosnell je optužen da je sakatio svoje pacijentice tijekom odstranjivanja fetusa i riskirao njihov život. Dao ih je u ruke svojim pomoćnicima koji su pacijentima pripisivali opasne sedative iako nisu imali medicinsko obrazovanje. 

Seth Williams, philadelphijski okružni tužitelj, svjestan je da je tema abortusa iznimno osjetljivo pitanje, ali da je njegov posao postupiti po zakonu. Smatra da je liječnik, koji je u stanju zarezati u vrat bebama i prerezati im kralježnu moždinu  i tako ih pustiti umrijeti, počinio ubojstvo i treba zakonski odgovarati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gosnell je optužen i za ubojstvo 41-godišnje imigrantice iz Nepala, Karnamaye Mongar koja je umrla tijekom pobačaja jer joj je injekcijom dana prevelika količina zastarjelog sedativa.

Prema sudskim dokumentima, u nekim su operacijskim salama tijekom operacija bile prisutne životinje, a policija je jezivu tajnu klinike otkrila nakon što su doktora sumnjičili za lažno izdavanje recepata za lijekove. Tijekom pretresa njegovog doma, policija je pronašla više od 200.000 dolara.

Nakon stravičnog otkrića, klinika je zatvorena i Gosnellu je suspendirana liječnička dozvola, a on i njegovi pomoćnici čekaju suđenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a