Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Liječnik škarama ubio sedam beba u "Kući strave i užasa"

None Foto: 5

Dr. Kermit Gosnell osumnjičen je za ubojstvo žene i za još sedam novorođenčadi koje je prema tužiteljstvu, osumnjičeni porodio i škarama prerezao kralježnicu

Američki liječnik Kermit Gosnell je tijekom svoje 30-godišnje liječničke prakse zaradio milijune dolara prakticirajući ilegalne pobačaje izvedene u kasnom stadiju trudnoće, prenosi Daily Mail.

U klinici u Philadelphiji koju stanovništvo naziva "Kućom strave i užasa", nadležne vlasti sumnjaju da je porodio i ubio stotine novorođenčadi. Hodnici klinike prekriveni su vrećicama, bocama i staklenkama koje sadrže mrtve fetuse i odrezana stopala koja ne služe nikakvoj medicinskoj svrsi.

Osim što je izvodio abortuse, Gosnell je optužen da je sakatio svoje pacijentice tijekom odstranjivanja fetusa i riskirao njihov život. Dao ih je u ruke svojim pomoćnicima koji su pacijentima pripisivali opasne sedative iako nisu imali medicinsko obrazovanje. 

Seth Williams, philadelphijski okružni tužitelj, svjestan je da je tema abortusa iznimno osjetljivo pitanje, ali da je njegov posao postupiti po zakonu. Smatra da je liječnik, koji je u stanju zarezati u vrat bebama i prerezati im kralježnu moždinu  i tako ih pustiti umrijeti, počinio ubojstvo i treba zakonski odgovarati.

Gosnell je optužen i za ubojstvo 41-godišnje imigrantice iz Nepala, Karnamaye Mongar koja je umrla tijekom pobačaja jer joj je injekcijom dana prevelika količina zastarjelog sedativa.

Prema sudskim dokumentima, u nekim su operacijskim salama tijekom operacija bile prisutne životinje, a policija je jezivu tajnu klinike otkrila nakon što su doktora sumnjičili za lažno izdavanje recepata za lijekove. Tijekom pretresa njegovog doma, policija je pronašla više od 200.000 dolara.

Nakon stravičnog otkrića, klinika je zatvorena i Gosnellu je suspendirana liječnička dozvola, a on i njegovi pomoćnici čekaju suđenje.

Komentari (53)
  • Koji moraš biti umobolesnik da tako bespomoćnom biću kao što je novorođenče ider škarama prerezati kralježnicu?!? Ovom kretenu želim polaganu i bolnu, mučku smrt, crvi ga živoga žderali.

    20. 1. 2011,   22:23
  • ovo me šokiralo... ljudi mogu biti najgore i najkrvoločnije zvijeri na svijetu

    20. 1. 2011,   22:27
  • Previše je smeća na ovoj Zemaljskoj kugli!

    20. 1. 2011,   22:45