Obavijesti

News

Komentari 23

Liječnik uzeo 3000 eura mita: Htjeli su ga požuriti i nagraditi

Liječnik uzeo 3000 eura mita: Htjeli su ga požuriti i nagraditi
1

Županijski sud u Splitu je protiv liječnika i supruge preminulog pacijenta podignuo optužnicu zbog primanja novca "u kuverti". Tijekom 2018. je liječnik u par navrata primio 3000 eura

VIDEO

Zaista ne vidim svrhu da se u ovom procesu diže optužnica protiv moje klijentice. Kakvu time poruku šaljemo, što time zapravo želimo reći društvu? Treba li prijaviti uzimanje mita? Ostale stvari iz optužnice ne mogu komentirati jer je nisam još ni dobio - kazao nam je Nenad Banovac, odvjetnik Ljubice Adžaip (52) iz Dicma koja je kardiokirurgu splitske bolnice dala 3000 eura mita želeći ga požuriti, a kasnije ga i "nagraditi", jer je operirao srce njezinom suprugu Ivici. On je ubrzo nakon operacije preminuo, a ona je od liječnika tražila da joj vrati novac.

Optužili splitskog kirurga zbog mita: Uzet će mu 3,5 mil. kn?
Optužili splitskog kirurga zbog mita: Uzet će mu 3,5 mil. kn?

Uskok je u četvrtak protiv nje, nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Splitu, podignuo optužnicu zbog davanja mita, dok je protiv liječnika (51), kao prvookrivljenog, podignuta optužnica zbog primanja novca "u kuverti". Cijeli slučaj koji je potresao splitsku bolnicu odvio se u listopadu i studenom 2018. godine, a javnost je najviše šokirala činjenica da je navedeni kirurg tada bio pročelnik Zavoda za kardiokirurgiju KBC-a Split.

Liječnika se optužnicom tereti da je novac primio u razdoblju od 8. do 16. studenoga 2018., tada je radio i kao kardiokirurg-operater. On je naime pacijentu, koji je 22. listopada primljen na liječenje i kojemu je indicirana žurna kardiokirurška operacija, tek 8. studenoga priopćio da je u kritičnom zdravstvenom stanju. Rekao mu je i da može umrijeti tijekom operacije, da mu je potreban žurni operativni zahvat i da će razmisliti i naknadno mu javiti termin operacije.

- Kada je 12. studenoga 2018. od drugookrivljene, supruge tog pacijenta, primio iznos od 1000 eura radi žurnog obavljanja potrebnih pretraga i operativnog zahvata nad njenim suprugom, prvookrivljeni je novac zadržao za sebe s nakanom da se okoristi, a zauzvrat je odmah sutradan naložio da se pacijentu obavi pretraga te ga je potom i operirao. Nakon toga je 16. studenoga 2018. od drugookrivljene primio još 2000 eura - stoji u obrazloženju optužnice. Također, u optužnici je predloženo prošireno oduzimanje imovinske koristi od prvookrivljenog u iznosu od 3,5 milijuna kuna.

Pokušali smo dobiti komentar od njegova odvjetnika Vinka Ljubičića o kakvoj se imovini radi i zbog čega je navedena u optužnici.

- Zaista ne znam, nemam razumnog objašnjenja za to što mi upravo govorite. Ne mogu ništa komentirati jer optužnicu još nisam dobio – kratko nam je rekao Ljubičić. Cijeli slučaj nije želio komentirati ni ravnatelj splitskog KBC-a, Julije Meštrović rekavši kako on nema ništa s tim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.