Obavijesti

News

Komentari 392

Srce za Zagreb u Sarajevu, a u Beogradu pljesak podrške...

Srce za Zagreb u Sarajevu, a u Beogradu pljesak podrške...

Beograđani su točno u 20 sati sa svojih balkona i prozora pljeskali za naši metropolu, Sarajevo zablistao u bojama Zagreba, a umjetnik Midhat Kapetanović ilustracijom Vučka i Zagija razgalio srca Zagrepčana

VIDEO

Sarajevska gradska vijećnica osvijetljena je noćas licitarskim srcem u znak podrške Zagrebu. 

 

A Beograd se točno u 20 sati odazvao pozivu inicijative 'Ne davimo Beograd' da u znak podrške i solidarnosti sa svojih balokna i prozora zaplješću za Zagreb. Snimke su impresivne. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Idemo sutra opet!

Posted by Dobrica Veselinović on Wednesday, 18 March 2020

POGLEDAJTE PLJESAK PODRŠKE U BEOGRADU I SARAJEVU:

Mediji iz čitave regije danas su, uz koronu, kao glavu vijest imali i o najjačem potresu u Zagrebu posljednjih 140 godina. Ispod korektno prenesenih informacija, nevjerojatan je broj empatičnih poruka naših susjeda, prije svega iz Srbije gdje u komentarima šalju poruke ohrabrenja, podrške i dubokog suosjećanja.

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO IZ CENTRA ZAGREBA:

Zagreb u ruševinama, prenosi srpski B92, a ovo su neki od komentara: 

Grzuanin: 'Ima li ovaj režim snage, točnije duše, da makar ponudi pomoć komšijama Hrvatima? Pomozimo s čim imamo, makar slali samo gorivo, brašno, zejtin, ali pomozimo! Tu smo zauvijek u komšiluku!'

Milojko Pantić: 'Žao mi je komšije. Puna podrška iz Srbije. Molimo se za vas i vaše povrijeđene. Dat će Gospod da se što prije oporavite i da vam se život vrati u normalu. Nadam se da nitko nije izgubio život i da nitko nije teško teško povrijeđen. Velika podrška i sve najbolje'

Mile piše jednostavno: 'Komšije, drž' te se!'. 

Na stotine je ovakvih komentara podrške, tek pokoji drugačije intoniran. Štoviše, inicijativa 'Ne davimo Beograd' iz sata u sat prenosi najnovije vijesti iz Zagreba, posljednje su objavili snimku naših rodilja u Petrovoj bolnici koje s beba u rukama stoje ispred bolnice. 

- Rodilje s bebama nakon nekoliko potresa izveli van iz bolnice na zimu. Prestrašno! Budimo jaki u ovim teškim danima... - stoji u njihovu postu. Kao podrška Zagrebu, pozvali su Beograđane da danas u 20 sati svi zaplješću.

- Inicijativa Ne davimo Beograd poziva građane i građanke Beograda da današnji Aplauz u 8 posvetimo ugroženim komšijama u zemljotresu koji je pogodio grad Zagreb. Naše države i društva suočavaju se sa velikim ispitom pod zarazom COVID-19 virusa, a još jedna katastrofa zadesila je prve komšije. Zemljotres, u kojem je oštećen veliki broj zgrada i drugih objekata, dodatno je otežao život građana i građanki Zagreba i zakomplicirao borbu protiv pandemije. Neka ovaj Aplauz u 8 bude za sve one koji se širom Balkana bore u sve kompliciranim uvjetima - stoji u njihovu pozivu. 

Virus će proći, ali ono što želimo da zauvijek ostane u našem društvu, raste i razvija se, jeste solidarnost, međusobna briga i podrška za sve naše građanke i građane. A ona nema granice i ne poznaje etničke, vjerske ili političke pripadnosti.

Podrška našoj metropoli stigala je i iz Sarajeva. Umjetnik Midhat Kapetanović nacrtao je ilustraciju Vučka koji pridržava našeg Zagija hodajući iznad ruševina. Objavio ju je na svom Instagramu i zaredao odobravanja. 

- Ovo je divno, baš ono što nam sad treba - napisao je mtalijanac na Instagramu. Vučko je, inače, bio službena maskota Zimskih olimpijskih igara 1984. u Sarajevu, a Zagi službena maskota Univerzijade u Zagrebu 1987.

I britanski BBC prenio je vijest o snažnom poresu u Zagrebu navodeći kako je u njemu oštećena i zgrada Sabora te prenoseći upozrenje ministra Davora Božinovića stanovništvu da održavaju razmake jer se suočavamo s dvije opasnosti - potresom i zarazom. 

Američki Fox News prenio je i vijest kako su rodilje u ogrtačima i svojim novorođenim bebama istrčale u dvorište rodilišta u Petrovoj bolnici. Navode i da je legendarna zagrebačka katedrala oštećena kao i to da je bila obnovljena nakon velikog potresa 1880. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 392
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1