Obavijesti

News

Komentari 188

Lijepe i nesretne: 'Ljepota nam je donijela prevare i spletke...'

Lijepe i nesretne: 'Ljepota nam je donijela prevare i  spletke...'
7

Najljepše žene svijeta često su žrtve prevara, zločina i spletki te većinom tvrde da im njihova ljepota odmaže. Hrvatske misice otkrivaju kako im je ljepota križ...

VIDEO

Vijest o smrti 19-godišnje Miss Hondurasa Marie Jose Alvarado šokirala je svijet. Samo nekoliko dana prije nego što je trebala otputovati na svjetski izbor u Londonu netragom je nestala nakon proslave prijateljeva rođendana. Maria se nije pojavila na probi haljine koju je trebala nositi na svjetskom izboru za Miss, da bi vlasti nedugo potom izdale priopćenje u kojem stoji da su Maria i njezina sestra Sofia Trinidad pronađene mrtve.

missworld.com

Policija je uhitila sestrina dečka Antonija Ruiza, koji ih je i odveo do tijela ubijenih djevojaka pokraj rijeke Aguaguae u selu Cablotale. Aris Maldonado, suučesnik u ubojstvu, priznao je da su zakopali tijela pored rijeke jer su smatrali da će se tako brže raspasti.

Motiv ubojstva navodno je ljubomora. Ruiz je prvo upucao djevojku jer je plesala s drugim muškarcem, a onda i Miss Hondurasa koja je ju pokušala zaštititi. U trenutku dok je Sofia ležala ranjena na podu, Maria se bacila na nju, a Ruiz je potom ispalio hitac iz pištolja i u nju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je ljepota utjecala na život naših poznatih misica

Pokretanje videa...

24SATA 00:40

Čapaliji bivši suprug ostavio novac od kojeg živi

Manje od tjedan dana nakon što su pronađena tijela nesretnih djevojaka, u kupaonici je zavezanih ruku i nogu s prerezanim grkljanom pronađen i misičin stilist, 41-godišnji Luis Alfredo Garcia zvan Destiny. Miss Venezuele 2004. godine, manekenka i glumica u usponu, Monica Spear (29) i njezin suprug Thomas Henry Bear (39) ubijeni su tijekom pljačke pred očima njihove petogodišnje kćeri Maye koja je ranjena u nogu. Par je imao prometnu nesreću na autocesti u njezinoj rodnoj Venezueli gdje su bili na odmoru i čekali su vučnu službu. Prišli su im naoružani muškarci i pokušali ih opljačkati. Monica i njezin suprug pokušali su pobjeći, no pljačkaši su ih upucali, a njihovu kćer ranili hicem u nogu. Zbog ubojstva u zatvoru su završila tri muškarca. Osuđeni članovi lokalne bande ubili su nesretnu misicu u automobilu u kojem se pokušala sakriti sa suprugom i kćeri. Godinu dana poslije izbora za Miss Venezuele natjecala se i na izboru za Miss Universe na Tajlandu. Glumila je u sapunicama, a radila je i kao voditeljica.

I jedna od naših najljepših misica Fani Čapalija (39) ne živi život iz bajke. Preživljava od 200.000 eura koje joj je prije 14 godina ostavio Ivica Mornar (40) poslije rastave. Ostavio joj je i dvosobni stan u Splitu koji je onda prodala i kupila dvostruko manji, od nekih 40-ak kvadrata. Potom je prodala i taj stan te kupila jedan na Čiovu.

Ivana Ivanović/PIXSELL

Prodala stan, slupala auto, ne zarađuje ništa

- Na Čiovu nemam nikoga, no tata Miro mi je s Drvenika, a to je blizu, pa mi je to sve nekako blisko. Otkako mi je mama Kata umrla od raka 2007. govorim da ću se preseliti na Čiovo - kaže Fani kojoj je otac Miro umro 2009. godine od ciroze jetre.

Nakon smrti roditelja Fani se u potpunosti povukla iz javnosti. Ni sestra Blanka nije znala gdje živi niti je imala njezin broj mobitela. Miss Europe 1993. dane je provodila na plaži kupajući se, a večeri u šetnjama sa svojim maltezerom Benijem. Tada je šokirala i svojom mršavošću. Bila je na rubu anoreksije. Na plažu je išla s bocom vode i zdjelicom salate. U periodu poslije rastave od Mornara spala je na samo 45 kilograma.

- Mi ženske. Da mi je bilo još pet kilograma manje, mislim da bih bila sretna. Tada mi se zakovrčala i kosa. Ali samo sam se smijala, sve mi je to bilo ludilo - rekla je Fani. Mornara, zbog kojeg se odrekla karijere, vidjela je u Splitu dva puta, i to izdaleka.

- Poslao mi je telegram kad su mi roditelji umrli, sve pet. Ali nije da se viđamo - kaže Fani. Ni danas nema dečka. Mornar joj je, priznaje, ideal muškarca.

- On je bio pravo muško iako me nikad nije vodio za ruku. Ali takav je bio - kaže Fani o bivšem suprugu s kojim nije imala djece. Bivša misica nema ni automobil nakon što je prije tri godine imala prometnu ispred svojeg stana. Na Fani, koja je bila u Smartu, naletio je BMW-ov terenac.

- Jurio je kao lud. Izlazila sam iz sporedne ulice, no nije smio voziti tako brzo - tvrdi Fani.

Njezin psić i ona, bijeli maltezer Beni, kaže misica, udarili su glavom u prednje staklo.

- Svi su u čudu kako smo Beni i ja preživjeli. Tom vozaču auto je cijeli izgreben. Vidi se da je već imao sudare. Svi su u ulici govorili da će netko kad-tad stradati na toj cesti i, eto, morala sam to biti ja - kaže Fani. Dogovorila se s vozačem da će joj se javiti kako bi joj popravio štetu, no nikad to nije napravio, a Fani nije imala 1000 eura kako bi sredila auto. Danas svuda ide pješice. Živi usamljeničkim životom, dane provodi šetajući po Čiovu, a najbolji prijatelj joj je psić. Hvalila se i kako Beni voli pjesmu “Kokolo” od Magazina na koju uvijek zavija. Pokušala je lansirati i parfem “Its’ OK“ po njezinoj nespretnoj izjavi s izbora za Miss kad ju je žiri pitao što misli o šetanju misica u kupaćim kostimima. Nije dobila odgovor od tvornice iz Čakovca, kako je očekivala, a nije joj se javio ni Željko Kerum, kako se nadala.

Na rubu anoreksije bila je i Miss Hrvatske 2006. godine Ivana Ergić (27) . U potpunosti se povukla iz javnosti nakon što joj je dečko, bivši vaterpolist Marin Cvitan (34) , prije šest godina zbog preprodaje kokaina završio u zatvoru.

Goran Jakuš/PIXSELL

Ivana je drastično izgubila na težini i sve šokirala kad se pojavila na castingu za revije u Zagrebu. Tada je rekla da nosi konfekcijski broj 34. Ivana se u Cvitana zaljubila dok je još bio u braku. Tijekom boravka u zatvoru pomirio se sa suprugom i ostavio Ivanu, nakon čega je ona pala u depresiju i izgubila apetit. Vratila se obitelji u Vodice, a u Zagreb je putovala samo zbog obaveza na fakultetu. U međuvremenu je obnovila vezu s Cvitanom koji je izašao iz zatvora, no još ne razmišlja o braku i djeci. Pokrenula je biznis s lampama koje je sama izrađivala od fotografija i prodavala ih za 600 kuna. Ovo ljeto iznajmljivala je ležaljke na plažu u Srimi kraj Vodica.

- Danas je nekad prestižno natjecanje ljepote palo na niske grane, a odgovornom smatram direkciju izbora. A ni modeling više nije što je nekad bio - rekla je Ivana Ergić, koja je i od dečkovih majica izrađivala haljinice za plažu.

Izudarao joj roditelje, a ona se do danas nije smirila

I Aleksandra Grdić (34) nedavno je šokirala mršavošću, no najpoznatija je kontroverza iz 2005. godine. Tada joj je u Škodi u rodnoj Virovitici policija je pronašla 13 tableta Praxitena. Kako kod sebe nije imala potvrdu da joj je sedative prepisao liječnik, protiv nje su podnijeli prijavu za zlouporabu opojnih droga, nakon čega su je prozvali Miss Praxitena . Kod njezina dečka Zlatka Škvarića (41) , koji je prethodno završio u policiji zbog tučnjave u kafiću, našli su manju količinu kokaina.

Hrvoje Jelavić/Pixsell

Aleksandra je nakon svega pozirala s Praxitenima u ustima. Godinu poslije dečko joj je na obiteljskom roštilju brutalno izudarao roditelje, zbog čega je završio u zatvoru. Aleksandrinu mamu Biserku uhvatio je za kosu i nekoliko puta udario u stol, pri čemu joj je pokušao pomoći misičin otac Željko, kojeg je Škvarić izudarao bejzbol-palicom. Aleksandra je prekinula s njim i otišla živjeti u Zagreb. Kako od revija nije mogla dovoljno zarađivati, jedno vrijeme radila je kao gošća u klubovima, za što su joj plaćali 1500 kuna.

Izbor za Miss Hrvatske Lejli Filipović (38) nije ostao u lijepom sjećanju. Miss je postala 1998. godine. Samo pet dana poslije titulu su joj oduzeli. Službeno objašnjenje je bilo da je došlo do nepravilnosti tijekom glasovanja, no Lejla je izjavila da su je svrgnuli zbog njezine nacionalnosti. Banula je na presicu i molila prvu pratilju Ivanu Petković, kojoj su dali krunu, da je ne uzme.

- Krunu Miss Hrvatske možete mi uzeti jedino fizički jer nije problem u glasovanju ocjenjivačkog žirija, nego u mojem imenu i prezimenu - rekla je Lejla na presici. Filipović se na kraju ipak uspjela izboriti za odlazak na Sejšele, gdje je bio svjetski izbor za Miss, a Ivana Petković je misicom proglašena sljedeće godine. Prije četiri godine zlatarka koja je izradila krunu za hrvatski izbor za Miss odlučila ju je prodati. Nazvala je Lejlina supruga Tarika Filipovića (42), koji je to rekao njoj. No Lejla ju je ipak odbila kupiti.

- Puno me ružnih uspomena veže za to vrijeme. To je bio bolan period, prepun ljudske zlobe i ne želim ga se sjećati. Uostalom, već imam malu slatku krunicu na kojoj piše moje ime i zadovoljna sam - kaže Lejla. Z amjenska kruna stoji joj u podrumu majčine kuće u Dubrovniku.

Ana Sasso (51) posljednjih se godina povukla iz javnosti. U vezi je sa splitskim kirurgom Hrvojem Tomasevićem (47) . Nekad je, kaže, vodila turbulentan život koji se promijenio kad joj je u ruke dospio molitvenik. Ana je bila Miss Jugoslavije 1982. i plasirala se među 15 najljepših, no šansu nije iskoristila. Nudili su joj svjetsku karijeru, koju je odbila zbog tadašnjeg dečka, pomorca Nikše. Izbor za Miss donio joj je i ponudu za filmsku ulogu, no to je ipak odbila jer su je tražili da se skine u toples.

Nikica Marinović

Dubrovčanka Nikica Marinović bila je prva misica bivše Jugoslavije koja je nastupila na izboru za Miss svijeta 1966. u Londonu, gdje je proglašena najljepšom Europljankom i drugom pratiljom Miss svijeta. S vremenom se povukla iz javnog života, no 2008. se tada 61-godišnja Nikica ubila popivši previše tableta za spavanje. Njezino tijelo pronašli su mlađi sin Marko Šotra i brat Drago Marinović. Borila se s depresijom.

Ivana Ergić

Kao posve netipična misica 2006. odnijela je titulu najljepše. Raskošan osmijeh i kratka kosa brzo su je lansirali među omiljene zvijezde. Sjenu na njezinu ljepotu i simpatičnost bacila je činjenica da je u vezi s oženjenim i kažnjavanim dilerom droge. On ju je ubrzo napustio i vratio se supruzi, da bi i nju potom ponovno ostavio te se vratio Ivani. Ove je godine za kruh zarađivala iznajmljujući ležaljke na plaži u Vodicama.

Anita Baturina

Strašna obiteljska tragedija promijenila je i život Anite Baturine , bivše Teen Miss Jugoslavije, a poslije poznatije kao supruge Miše Kovača. Sin Edi joj poginuo kao jedan od najmlađih hrvatskih branitelja, kći Ivana završila u komuni zbog dugogodišnjih problema s ovisnošću, a sve te tragedije su na kraju dovele i do raspada braka s jednom od najvećih zvijezda domaće glazbe - Matom Mišom Kovačem.

Ana Sasso

Nudili su joj svjetsku karijeru koju je odbila zbog tadašnjeg dečka. Dva puta se udavala, a trenutačno je u vezi sa splitskim liječnikom Hrvojem Tomasevićem. Svojedobno su prekinuli, no nastavila je živjeti u njegovu stanu. Nikad nije ozbiljnije radila, a nema ni djece. Priznaje da je živjela turbulentno sve dok nije otkrila vjeru i molitvenik. Za mnoge, ona je i dalje najljepša misica s područja bivše Jugoslavije.

Hrvoje Jelavić/Pixsell

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 188
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS