Obavijesti

News

Komentari 79

Likvidacija kod Omiša: Policija pronašla odbačeni motocikl?!

Likvidacija kod Omiša: Policija pronašla odbačeni motocikl?!
3

Ubijeni muškarac navodno je bio vlasnik ugostiteljskog objekta, koji mu je prije nekoliko godina zapaljen. Sve se dogodilo možda 10-20 metara od prvih kuća

VIDEO

K. F. (38) sjedio je u autu s djevojkom i jeo. Ona je u fast foodu na Jadranskoj magistrali kod Omiša upravo bila kupila hranu. Potom su produžili dalje. Kad su došli do skretanja za Brzet, zastali su pored ceste.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

00:58

Odjednom, odnekud je dojurio motociklist. Ispalio je nesretnome muškarcu hitac u glavi i vrat te pobjegao. Djevojka je vrištala, kažu očevici, jedan mladić je dotrčao i pokušao pomoći, zaustaviti krvarenje, ali uzalud - 38-godišnjak je ubrzo preminuo. 

Prema prvim informacijama, u njega je, dok je K. F. sjedio u automobilu s djevojkom V. J., nepoznati vozač motocikla ispalio dva metka, jedan ga je pogodio u glavu, drugi u vrat. Nakon toga je ubojica pobjegao, dok je nesretni muškarac na mjestu preminuo.

Nedugo nakon zločina, kod Šestanovca je pronađen motor za kojeg se pretpostavlja da je vozio ubojica te je munjevito na obavijesni razgovor priveden N. P., vlasnik motocikla. Prema pisanju Slobodne Dalmacije on je policiji poznat od ranije po oružanoj pljački i dilanju, a ne zna se da li je on vozio motocikl ili prijatelj kojem ga je prodao. 

Omišu: Muškarac na motoru upucao vozača automobila

Ubijeni je gotovo dva sata prije likvidacije proveo u središtu Omiša, u poznatom kafiću, veći dio vremena je proveo razgovarajući mobitelom, govore nam očevici. Izašao je iz kafića oko 13.30 sati te je još neko vrijeme proveo u Volkswagen Polu, da bi potom došla djevojka noseći hranu iz obližnjeg fast fooda. Potom su krenuli prema Brzetu, gdje se dogodio zločin. Policijska ekipa za očevide je na terenu, a osim dokaznog materijala na mjestu likvidacije istražitelji su posjetili kafić u Omišu te bi uskoro trebali doći u posjed snimki nadzornih kamera. 

Omišu: Muškarac na motoru upucao vozača automobila

Također će tražiti ispis poziva mobitela. Pokušavaju utvrditi je li ubijeni možda dogovorio sastanak s poznanikom kraj skretanja za Brzet, na mjestu gdje se inače rijetko zastaje, ne znajući da je zapravo u pitanju klopka. Također istražuju varijantu po kojoj je muškarca - ili njegovu djevojku, s kojom je bio odnedavno, nakon dugogodišnje veze - ubojica pratio...

Djevojka koja se nalazila na mjestu suvozača je nakon pucnjave bila u stanju teškog šoka te će joj biti pružena liječnička pomoć, u pitanju je ključna svjedokinja strašnog zločina. Ubijeni muškarac je rodom iz Piska, tamo je vodio kafić uz more koji je prije četiri godine zapaljen. Objekt, odnosno ugostiteljski obrt na koji se vodio, bio je predmet nerazjašnjenih imovinsko-pravnih odnosa, no taj incident, čini se, nema veze s likvidacijom K. F., koji inače nije bio poznat policiji ni po kakvim teškim nedjelima, drogi ili organiziranom kriminalu.

Ubojstvo u Omišu: Muškarac na motoru upucao vozača auta
Ubojstvo u Omišu: Muškarac na motoru upucao vozača auta

Mještani koji su poznavali ubijenoga kažu nam da je uglavnom bio OK momak, tek da je znao biti “nezgodan” kad popije, što ga je u kombinaciji s izrazitom fizičkom snagom činilo osobom za izbjegavanje u tim trenucima. Jedan od mještana nam je prepričao zgodu kad je “oduzeo” službeno naoružanje policajcima koji su stigli na intervenciju pa je kasnije njihov šef dolazio moliti ga da im ga vrati... Vjerojatno je sve to znao i ubojica, tako da je likvidacija obavljena munjevito i precizno, bez ikakve mogućnosti da se 38-godišnjak obrani ili spasi.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.