Obavijesti

News

Komentari 20

Likvidacija u Beogradu: Boss Luka Bojović je idući na redu?

Likvidacija u Beogradu: Boss Luka Bojović je idući na redu?
1

Srbijanska policija traga za ubojicom poznatog odvjetnika Dragoslava Ognjanovića koji je branio šefa Zemunskog klana Luku Bojovića, Slobodana Miloševića...

VIDEO

Motiv likvidacije koja je šokirala Srbiju zasad je nepoznat, ali ne isključuje se mogućnost da je odvjetnik još jedna žrtva u dugogodišnjem ratu Bojovića i Šaranovića, piše Blic.

Ognjanović (57), kojeg su zvali i 'đavolji odvjetnik', bio je jedan od najpoznatijih srbijanskih odvjetnika za kazneno pravo. Svojedobno je bio član odvjetničkog tima koji je u Haagu branio Slobodana Miloševića.

Branio je i njegovu suprugu Miru Marković, a posljednjih godina uglavnom je zastupao Luku Bojovića, šefa Zemunskog klana, njegovu obitelj i suradnike. Bojović se trenutačno nalazi u španjolskom zatvoru, gdje služi kaznu od 18 godina zatvora zbog pripadanja zločinačkoj organizaciji.

Obračuni traju već godinama

Nakon nestanka Slobodana Radonjića 2009., za kojeg se pretpostavlja da je ubijen po nalogu Bojovića, ubijeni su i Slobodanov otac Danilo te njegov kum Branislav Šaranović, koji su, pisali su srbijanski mediji, u samostalnoj istrazi Slobodanova nestanka, ušli u trag Bojoviću.

Zbog osvete za ubojstvo, Šaranović je naredio ubojstvo Lukina brata Nikole, koji je ubijen u Beogradu 2013. U obračunima koji su uslijedili u proteklih nekoliko godina ubijeno je još nekoliko ljudi bliskih Bojoviću ili Šaranovićima. Policija je, piše Blic, prije tri godine od suradnika Šaranovićevih dobila informaciju da je Šaranović - u sklopu osvete Bojovićima za ubojstvo njegova brata - planirao i likvidaciju Ognjanovića.

Ubijen je s više hitaca iz vatrenog oružja u subotu navečer u Beogradu dok je bio sa sinom Petrom (26), kojemu je prostrijeljena šaka. Susjedi tvrde da su čuli više pucnjeva i da su vidjeli muškarca odjevenog u crno sa šiltericom kako bježi s mjesta zločina. Za njim traga policija, a vjerojatno i Bojovićevi prijatelji koji iz španjolskog zatvora, navodno, vodi Zemunski klan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke