Obavijesti

News

Komentari 49

Linić: Ne očekujemo strane investicije do kraje ove godine

Linić: Ne očekujemo strane investicije do kraje ove godine
3

Ministar financija na konvenciji SDP-a naglasio je da je Hrvatskoj na raspolaganju oko milijardu eura od samo tri banke, te da ih trebamo samo efikasno iskoristiti

VIDEO

Ministar financija Slavko Linić rekao je u Splitu kako do kraja godine ne očekuju krucijalne strane investicije već da će se to s obzirom na trenutne aktivnosti dogoditi krajem ove ili početkom sljedeće godine. Naglasio je kako je Hrvatskoj od samo tri banke, na raspolaganju oko milijardu eura te da ih trebamo samo efikasno iskoristiti. Spomenuo je i koridor kroz Neum rekavši kako će se taj projekt definitivno realizirati, morali ga oni napraviti od vlastitih sredstava ili na kredit jer je gradnja Pelješkog mosta preskupa.

Jurjević: HDZ se danas treba ispričati građanima

HDZ se danas bavi sobom, biraju svoje predsjedništvo, mi nemamo vremena odmarati. Ova županija zjapi opljačkana i devastirana, na koljenima. To je ono što su oni nama ostavili. HDZ se danas treba ispričati građanima, žestok je bio saborski zastupnik Marin Jurjević na subotnjoj konvenciji SDP-a u Splitu gdje su govorili o gospodarstvu u Dalmaciji. Na konferenciji su bili ministri Rajko Ostojić, Arsen Bauk, Mirando Mrsić, Gordan Maras, Branko Grčić, Slavko Linić te mnogi drugi poznati članovi te stranke. Među govornicima bila je i Ingrid Antičević Marinović koja se nadovezala na Jurjevićev govor.

- Biti ovdje znači biti odgovoran. Oni o kojima je Jurjević govorio novac su trpali u vreće i bacili nas u jamu. Neka nas više puste na miru da radimo svoj posao – rekla je Antičević Marinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Arsen Bauk, koji je kao domaćin pozivao govornike na pozornicu, Davora Bernardića nazvao je budućim gradonačelnikom Zagreba, dok je nešto kasnije kao nasljednik Željka Keruma predstavljen SDP-ov gradski vijećnik, Ivo Baldasar. 

Pomirljivijeg tona bio je ministar zdravstva Rajko Ostojić poručivši svima da puste ono što HDZ govori jer prošlost ne mogu promijeniti, ali zato mogu budućnost. 

Mrsić je demantirao informacije da su sezonski radnici počeli dobivati otkaze zbog mjera Vlade da se zapošljavaju mladi za 1600 kuna. Naglasio je da se ta mjera odnosi samo na one s visokom stručnom spremom, a ako žele raditi kao konobari ili sobari moraju proći prekvalifikaciju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto