Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Linić: Nema sukoba interesa, Šegon je dobro odradio posao

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 2

Slavko Linić konačno je dao izjavu za novinare vezano za poslove pomoćnika Šegona. Za sve je rekao kako nema sukoba interesa, a obrušio se na Poreznu

Nakon sjednice Vlade Slavko Linić dao je izjavu za medije vezano za sukob interesa oko Šegona

- Ono što su moja saznanja oko sukoba interesa, s obzirom na to da je postupio prema zakonu, smatram da ga nema, ali to je ipak područja rada povjerenstva i ono će dati stvarno rješenje je li postoji sukob interesa ili ne - rekao je Linić i dodao kako ostaje pitanje regularnosti dodjele kredita u HBOR-u. 

- Kredit je odobren u skladu s uvjetima i temeljem odluke Uprave - rekao je Linić. 

Dodaje kako je jasno dano obrazloženje da je to restrukturiranje ulaganja i završetak investicije. Navodi da je u 2012. odobreno 77 takvih kredita te da nije bilo neodobrenih kredita, već samo vraćenih predmeta. 

'To je propust Porezne uprave'

Linić je prebacio krivicu na Poreznu upravu. 

- Neprihvatljivo je da se predmet četiri godine rješava i da se o tome ne izvještava policija koja je o tome dala nalog. Provjerio sam i nije bilo razloga da ne daju odgovor u 2011. i 2012. godini. Smatram da je to propust Porezne uprave. Predmet je uzet u razmatranje tek kada smo promijenili kadrove. Sada je u završnoj fazi - rekao je Linić. 

Šegon je dobro odradio posao. Nije naštetio ničimeNisam htio odgovarati na pitanja dok nisam skupio dokumentaciju da mogu stajati iza svega što kažem, uvjeren je Linić

Dodaje da o predmetu nije bila obaviještena ni ravnateljica Porezne ni on. Najavio je kako će internim kontrolama doći do istine, ali najveći dio kadrova koji je radio na tome već razriješen. 

- Vezano za sukob interesa vezano za privatizaciju HTP Korčule sukoba, također, nije bilo nego redovito izvršavanje svakog posla na predstojećoj nagodbi. Želeći sačuvati radna mjesta predložili smo način kako riješiti predstečajnu nagodbu - rekao je Linić.  Smatra kako je rješenje bilo ulazak novih investitora, a njih je birao CERP. 

- Šegon je dobro odradio posao. Nije naštetio ničimeNisam htio odgovarati na pitanja dok nisam skupio dokumentaciju da mogu stajati iza svega što kažem - dodao je Linić.

- HBOR je dobro organizirana institucija. Ima revizije. HBOR podliježe državnim revizijama i tamo  ih je bilo 13. Evidentno je da državni službenici ne bi trebali biti oni koji će koristiti samo kredite HBOR-a. To će biti instrukcije koje ćemo dati - rekao je Linić.

Linić priznao da je u sukobu s Marasom

Na pitanje je li Marasova inspekcija u HBOR-u napad na Linića, ministar je odgovorio:

- Radi se o našem sukobu, ali ne bih komentirao jer nije potreban za posao koji obavljamo - rekao je.

Maras: Što se mene tiče, nema sukoba s Linićem

Navodni sukob s ministrom financija Slavkom Linićem nakon sjednice Vlade komentirao je ministar poduzetništva Gordan Maras

- Ako pitate za HBOR mogu vam samo reći da inzistiram na transparentnosti i to ne od jučer već duže vrijeme i tako ce biti i dalje - rekao je Maras te naglasio da građani moraju znati tko je i pod kojim uvjetima dobio kredit.

- A sto se tiče sukoba, nema nikakvog sukoba, barem što se s moje strane tiče - rekao je Maras. 

Komentari (258)
  • Normalno Liniću kad je sve u tvojoj režiji. Koga ti braniš njega ili sebe, poštenjačino?

    16. 1. 2014,   13:02
  • gospodine liniću,ovom svojom izjavom ste potvrdili kako mislite da smo svi mi debili...

    16. 1. 2014,   12:57
  • necu komentirat jer ako pocnem ima da zavrsim u zatvoru SRAMOTA!

    16. 1. 2014,   12:55