Obavijesti

News

Komentari 102

Linić o Vladi Jadranke Kosor: I Katoličkoj crkvi ostali su dužni

Linić o Vladi Jadranke Kosor: I Katoličkoj crkvi ostali su dužni
1

Obveze nisu izvršene prema poljoprivredi, riječ je o 900 mil. kn, brodogradnji su ostali dužni 480 mil. Uz to, računi nisu plaćeni ni prema Fini, ali i Crkvi, kaže Linić

VIDEO

Ministar Slavko Linić iznio je izvješće o izvršenju Državnog proračuna. HDZ - ova Vlada ostavila je dug od 2,2 milijarde kuna neplaćenih računa. 

- Obveze nisu izvršene prema poljoprivredi, riječ je o 900 milijuna kuna, brodogradnji su ostali dužni 480 milijuna kuna. Također, računi nisu plaćeni prema Financijskoj agenciji, ali i Katoličkoj crkvi -  rekao je Linić te dodao kako su ukupni prihodi prošle godine bili 107, 4 milijarde kuna te su u razini 2010., a rashodi su bili 124 milijarde kuna, odnosno 0, 7 posto više od planiranog. 

Što se deficita tiče, Linić je rekao kako je državni deficit bio 14 milijarde kuna. No, ako se tome pribroje 2,2 milijarde kuna neplaćenih računa riječ je od 16, 2 milijardi kuna deficita, odnosno 4, 7 posto, 5 posto ako se prebroje lokalna samouprava i fondovi. Inflacija je porasla s 1,1 2010. na 2, 3 2011. godine.

Bivša ministrica financija: Dug je još od Račanove vlade

Martina Dalić, bivša ministrica financija, objasnila je da je dug Katoličkoj crkvi zapravo dug bivše Račanove vlade.

- Riječ je od oko 250 milijuna duga koji smo mi, odnosno HDZ-ova vlada, 2004. priznali. Tada smo sklopili sporazum s katoličkom crkvom o povratu duga, a crkva se odricala dijela tog novca. Mislim da je riječ 2010. i 2011 o odricanju od 45 milijuna duga. Ovaj popis koji je iznio Linić je nevjerodostojan i služi tome da bi se pokazalo da smanjivanja deficita nema- rekla je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.