Obavijesti

News

Komentari 18

Lipik i Slatina jutros u debelom minusu, bura zatvorila ceste...

Lipik i Slatina jutros u debelom minusu, bura zatvorila ceste...
4

Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 4 do 9, a na Jadranu od 12 do 16 °C. Jake bure bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, mogući su i olujni udari

VIDEO

"Da ima grob, došla bih mu, zapalila svijeću. I rekla bih mu: Sine, čekaj me. Živa ne mogu k tebi na nebo." 
Pročitaj priče nestalih u Domovinskom ratu.

Niske temperature i oluja bura s orkanskim udarima podno Velebita obilježili su subotnje jutro. Prilično niske temperature izmjerene su i u unutrašnjosti. Na zagrebačkom Maksimiru u 9 sati izmjerena su samo 2 stupnja. U Bjelovaru su izmjerena 2 stupnja. Sisak je bio na 2,5, Slavonski Brod na 3. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:08

Zabilježeni su i prvi minusi - u Lipiku i Slatini je u 7 sati bilo minus 4, u Požegi i Virovitici minus 3, u Varaždinu i Bednji minus 2.

Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 4 do 9, a na Jadranu od 12 do 16 °C. Jake bure bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, mogući su i olujni udari, a more će biti umjereno valovito i valovito. Prevladavat će sunčano uz najvišu temperaturu između 11 i 16 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske bit će najtoplije uz temperaturu oko 16 °C. Prevladavat će sunčano, prema kraju dana uz umjerenu naoblaku. Puhat će umjerena i jaka, na udare i vrlo jaka bura, prema otvorenom istočnjak.

Olujna bura zatvorila prometnice

HAK je izvijestio da su zbog olujne bure samo za osobna vozila otvoreni autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) i Paški most.

zima

Na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Što nas očekuje narednih dana?

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i danju još malo svježije. Slaba oborina na granici kiše i snijega moguća je uglavnom u gorskoj Hrvatskoj, a navečer i u noći na ponedjeljak i mjestimice u ostatku unutrašnjosti. Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu jaka, mjestimice na udare i olujna bura, osobito podno Velebita. Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na Jadranu od 6 do 10, a najviša dnevna od 2 do 7, na Jadranu od 10 do 15 °C.

Početkom sljedećega tjedna na Jadranu povremena kiša, u utorak vjerojatno i obilnija. U gorju već za vikend mjestimice može biti slabih oborina, a od ponedjeljka snijega, osim u gorju, može biti i u nizinama. U utorak oborine mogu biti obilnije, uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorju, a od srijede se povećava vjerojatnost većinom suhog i toplijeg vremena.

U utorak će bura ponovno pojačati, osobito na sjevernom dijelu, dok će u Dalmaciji biti istočnog i južnog vjetra. Kiše će povremeno biti u ponedjeljak te sporadično u drugoj polovini tjedna, a u utorak su lokalno moguće i veće količine. Do utorka postupno hladnije, zatim ponovno malo toplije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor