Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lista za EU izbore: HSS je predstavio Z. Bahtijarevića

None Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Kandidat HSS-a na listi Amsterdamske koalicije Zoran Bahtijarević rekao je kako je nužno Hrvatsku učiniti boljom zemljom nego što trenutačno jest te zaustaviti iseljavanje građana

Hrvatska seljačka stranka (HSS) predstavila je u ponedjeljak u Vinkovcima svoga kandidata na listi Amsterdamske koalicije za europske izbore Zorana Bahtijarevića, a predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručio je kako je HSS krenuo u predkampanju ne da bi se razbacivao floskulama i riječima, nego da pokaže kako Hrvatska ima šanse biti moderna i napredna europska država, u koju se useljava a ne iz koje se samo iseljava.

Beljak je ustvrdio kako je Hrvatska danas devastirana i zapuštena, ali postoje i oni koji ljudima mogu vratiti osmijeh na lice.

"Mi nismo zaslužili biti na začelju Europe već, ako ne jedna od najrazvijenijih, onda sigurno prosječno razvijenih zemalja EU. Mi to možemo, Hrvatska to može i to nudimo hrvatskim građanima", kazao je Beljak.

ŽELI U EU PARLAMENT? Bahtijarević: Amsterdamska koalicija mi je jako dobra priča!

Kandidat HSS-a na listi Amsterdamske koalicije Zoran Bahtijarević rekao je kako je nužno Hrvatsku učiniti boljom zemljom nego što trenutačno jest te zaustaviti iseljavanje građana.

"Činjenica je da se Slavonija ne napušta zato što se ne voli, ni zato što u njoj nema domoljuba jer nitko pametan ne može dovesti u pitanje domoljublje ovoga kraja. Ali domoljublje ne možete uzeti kući i nahraniti djecu s njime. Slavonija se napušta zbog borbe za egzistenciju. Veliki dio ljudi, gotovo 60 posto ne odlazi zato što su nezaposleni već su otišli zbog nepravde i nezadovoljstva", rekao je Bahtijarević.

Hrvatska je, dodao je, mala zemlja, ali to ne znači da ne može imati veći utjecaj u europskoj obitelji.

"Hrvatska može više i bolje. Hrvatska mora biti regionalni lider, a to može postići pomažući zemljama u okružuju oko priključenja EU. Time bi došla i do puno većeg značaja nego što ga ima u EU",  ocijenio je Bahtijarević.

 

Komentari (22)
  • Sretno doktore !!!

    4. 3. 2019,   21:17
  • Cenzura na hrtu sve je jaca! Sta je sa onim dibidusom hadezenjarom koji je ubio lipicanca? Zasto suti hrt o drzavnoj ergeli??? MARAS JE U PRAVU 100% Ignorirati i tjerati hrtovce sve vise!!!!

    4. 3. 2019,   21:08
  • Da si najbolji pada ti ugled s Beljakom

    4. 3. 2019,   19:59