Obavijesti

News

Komentari 4

Lj. Čučić: Neću u zatvor za nešto što nisam napravio

Lj. Čučić: Neću u zatvor za nešto što nisam napravio
1

Umjesto na izdržavanje 14-mjesečne kazne, Ljubomir Čučić zaputio se u Francusku. Procijenili su da neće bježati, pa mu nisu uzeli putovnicu

VIDEO

Umjesto na izdržavanje 14-mjesečne kazne zbog nasilja u obitelji, bivši hrvatski diplomat u Belgiji Ljubomir Čučić sa putovnicom se zaputio u Francusku i odbija se pojaviti pred hrvatskim pravosuđem.
- Ja ne mogu ići u zatvor za nešto što nisam napravio - kazao je u izjavi za RTL Ljubomir Čučić dodajući kako se trenutno nalazi u svome stanu u Francuskoj gdje čeka susret sa svojim kćerima nakon godinu i tri mjeseca.
Na upit zašto mu putovnica nije bila oduzeta, sudac zagrebačkog općinskog suda Marko Benčić koji ga je i osudio, tvrdi da razloga za takvom mjerom nije bilo.
- Čučić je uredno dolazio na rasprave, bio je kooperativan i više no što je trebalo, a bio mi je dostupan i do dostavljanja drugostupanjske odluke. Problemi su vjerojatno počeli kada je shvatio da više ne može izbjegavati zatvor, no za njega je nadležan sudac izvršenja po prebivalištu, a to je Sisak- rekao je Benčić. Glasnogovornica Županijskoga suda u Sisku Snježana Mrkoci izjavila je danas da taj sud još nije primio obavijest Zatvora "Remetinec" o tome je li se Ljubomir Čučić javio na izdržavanje kazne, a ako primi obavijest da se nije javio, izdat će zahtjev za njegovo dovođenje, a zatim će se, ako ne bude pronađen na mjestu boravišta, za njim raspisati najprije domaća, a poslije i međunarodna tjeralica. Čučićeva odvjetnica i supruga Nataša Pifar-Čučić također je potvrdila da Remetinec njenog supruga neće vidjeti.
-Ljubomir Čučić nije se javio i neće se javiti na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne na koju je pravomoćno osuđen lani u prosincu zbog zlostavljanja bivše supruge Magali Boers. Ali ne zbog toga da bi izbjegao izdržavanje kazne zatvora, nego zbog toga što se u Francuskoj nalazi u borbi za skrb nad kćerima Sarom i Larom- izjavila je Pifar-Čučić. Također je istaknula da je Ljubomir Čučić i francuski državljanin, te da će se zatražiti i intervenciju institucija francuske države.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade