Obavijesti

News

Komentari 134

Ljepotica bi ušla u auto vozaču i gatala mu, a potom bi isparila

Ljepotica bi ušla u auto vozaču i gatala mu, a potom bi isparila
1

Na današnji dan 1981. otvoren je tunel Učka, najveći ponos tadašnje cestogradnje. On je znatno skratio put između Istre i kontinentalne Hrvatske. Nekoliko godina kasnije čudne stvari počele su se događati...

VIDEO

Zagrebačka Hidroelektra i splitski Konstruktor izgradili su, na današnji dan prije 38 godina po projektu IGH, 5062 m dug tunel.

Širok 9,10, a visok 4,50 metara, promet je dvosmjeran uz ograničenje 80 km/h, pretjecanje zabranjeno, ima pet ugibališta i tri okretišta. Vrijednost investicije s prilaznim cestama iznosila je 2.095.000.000 tadašnjih dinara, odnosno oko 200.000.000 DEM.

Tunel Učka postao je ponos cestogradnje, napokon je skraćen put između Istre i kontinentalne Hrvatske

Financijska je konstrukcija zatvorena kroz međunarodne i državne zajmove, ali i kroz narodni zajam koji je pokrio pet posto ukupne investicije. Potpuni je prometni smisao dobio izgradnjom Istarskog ipsilona i Riječke obilaznice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Goran Kovačić/PIXSELL

No ,samo nekoliko godina kasnije, točnije 1988. godine počele su kružiti čudne priče o tunelu. Priča o misterioznoj djevojci, legenda o duhu iz tunela. Crna krasotica koja zaustavlja vozače...

Ljepotica bi isparila iz zatvorenog auta

Stoji uz cestu za tunel Učka. Čeka automobile u kojima je samo vozač. Podiže palac.... Njezinoj eteričnoj ljepoti i dugoj crnoj kosi nitko ne može odoljeti. Čim bi sjela u automobil, mlada ljepotica u znak zahvalnosti uzela bi muškarčevu ruku i gatala mu iz dlana. Čarolija je trajala koliko i vožnja kroz tunel. Čim bi došli u Istru, ljepotica bi isparila iz zatvorenog auta koji bi i dalje jurio cestom. 

Ispod tmurne i kišne planine, koja je većinu vremena obavijena maglom, na putu oko kojeg se uzdižu klisure i gusta šuma, takav događaj nikoga nije ostavio hladnokrvnim. Legenda je rođena. Ne zna se kome je prvo sjela u auto, no priča o crnoj ljepotici s Učke proširila se kao požar. 

Policija je dobivala sve više poziva i prijava o fatalnoj ženi. Pojačane su kontrole oko padina Učke, prilaznih cesta i samog tunela, no nitko ju nije vidio. Nitko osim usamljenih vozača u noći.

Neki su je proglasili Gospom

Kako priča nije jenjavala, za crnu ljepoticu su se zainteresirali i Talijani, njihova postaja Rai 3 snimila je prilog o njoj, no isto tako bez konkretnih činjenica ili dokaza, samo pričanje već poznate legende. U to vrijeme svi su htjeli sresti crnu ljepoticu, svi su znali kako izgleda, no nitko joj nije uspio ući u trag. Svakim prepričavanjem njezina ljepota bi se uvećavala, tako da je misteriozna žena postala najiščekivanija sablast u kraju. Neki su išli čak i toliko daleko da su je proglasili Gospom. 

Jedni su tvrdili da se radi o djevojci koja je pobjegla iz psihijatrijske bolnice, a drugi da je to duh žene koja je poginula na gradnji tunela.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista
MIRIS SKANDALA

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista

Ljubiteljica aristokracije, milijunaša i nacista - genijalna modna ikona Coco Chanel cijelo vrijeme okupacije Francuske provela je u hotelu Ritz gdje je bila smještena nacistička vrhuška

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...
GRENFELL TORANJ

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...

Poznati londonski neboder Grenfell na današnji dan prije dvije godine planuo je kao šibica. U požaru je život izgubile 72 ljudi, dvoje ih je podleglo ozljedama u bolnici dok je 70 ljudi bilo ozlijeđeno
Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'
20 GODINA OD PREKRETNICE

Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'

NATO-ova tromjesečna intervencija zaustavila je nasilje između albanskih separatista i srpskih snaga kojima je upravljao Slobodan Milošević. Iako je nasilje zaustavljeno, dvije se strane nikada nisu pomirile u cijelosti