Obavijesti

News

Komentari 19

Vrućine nam se vraćaju, ali krajem tjedna novi preokret...

Vrućine nam se vraćaju, ali  krajem tjedna novi preokret...
1

Nakon nekoliko prohladnih i promjenjivih dana, ljetni ugođaj vratio se u većinu Hrvatske, a Zoran Vakula najavljuje kako će tako i ostati gotovo cijeli tjedan

VIDEO

Do petka će biti pretežno sunčano i toplije, ponovno sve češće i vruće, bez skokovitih padova i porasta poslijepodnevne temperature, kakvi su bili prošlih dana, piše Zoran Vakula za HRT.

Danas pretežno sunčano i danju toplije

Uz manje oblaka nego u ponedjeljak jutro će u Slavoniji, Baranji i Srijemu, biti relativno svježe, uz najnižu temperaturu od 10 do 13 °C. Najviša dnevna oko 27 °C, uz pretežno sunčano vrijeme sa slabim vjetrom. Ujutro će ponegdje biti kratkotrajne magle.

Podjednako stabilno i ujutro svježe, danju ugodno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, također najprije uz mjestimičnu maglu pa vedrinu ukrašenu uglavnom visokim koprenastim oblacima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pretežno sunčano, u dijelovima dana i vedro, bit će i u gorju i na sjevernom Jadranu, gdje će još ponegdje biti umjerene, uglavnom do podneva podno Velebita i jake bure, pa i s olujnim udarima. More će biti malo do umjereno valovito, temperature ponegdje i samo oko 22 °C. Niže nego prošlih dana, ali više od jutarnje temperature zraka, koja će uz more biti od 15 do 20 °C. U gorju i samo oko 8 °C.

I u Dalmaciji će još biti gdjegod umjerene do jake bure, te malo do umjereno valovitog mora. No, uz pretežno sunčano vrijeme i najvišu temperaturu oko 29 °C.

I na jugu Hrvatske manje oblaka nego u ponedjeljak te malo slabiji vjetar i viša temperatura, pa će mnogi polako zaboravljati vremenske neprilike tijekom vikenda.

Od srijede još toplije, ali...

Sljedećih dana još toplije, ponegdje i vruće, ali ne kao u prošlome tjednu. 

Pritom u srijedu i veći dio četvrtka diljem Hrvatske suho i sunčano, po nizinama unutrašnjosti uz mjestimičnu jutarnju maglu, a od potkraj četvrtka ponovno oblačnije i nestabilnije, najprije uz pljuskove i grmljavinu samo u zapadnim i gorskim krajevima, za vikend vjerojatno i drugdje, ne samo u kopnenom području, nego i na Jadranu, osobito sjevernom, gdje će umjerene bure biti još i u srijedu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto