Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ljeto u Zagrebu: Zabava koju je šteta propustiti

None Foto: PR 3

Svake godine ljeto u Zagrebu garantira sve bolji provod. Od nekad pustog grada Zagreb se ljeti pretvorio u središnju pozornicu raznolikih i zanimljivih događanja

U nastavku pročitajte što su sve pripremili za ovo ljeto i pronađite nešto za sebe, bilo da ste Zagrepčanin ili planirate posjet metropoli. 

Zagrebački vremeplov

Počevši još u travnju, zabavljat će posjetitelje nizom zanimljivih priredaba i programa oživjeti prošlost grada i njegove običaje čak do listopada. Prava prilika za otkrivanje informacija koje još niste znali o Zagrebu. Pripremljen je zaista bogat program s tematskim šetnjama, koncertima, plesnim večerima  i pripovijestima kumica s Dolca.

Ljeto na Štrosu

Ljeto na Štrosu ili “Strossmartre” ambiciozan je projekt Kraljeva ulice koji će sve do rujna obilovati pomno odabranim glazbenim programom likovnim instalacijama, neobičnim nagradnim igrama, nostalgičnim kinom na otvorenom i slikarima koji će pred prolaznicima stvarati svoja djela. 

Pop Up Summer Garden

Pravo mjesto za ljetno osvježenje i zabavu! Smješten u pomalo skrivenom dijelu šume Tuškanac Pop Up Garden oduševit će vas s mnogo cool glazbe, događanja, ali i velikim izborom ukusnih koktela, pića i hrane. Idealna lokacija za opuštanje i ljetni dan proveden u ljenčarenju. 

Foto: PR

Ljetne noći teatra EXIT

I ljubitelji kazališta doći će na svoje. Teatar Exit pripremio je niz odličnih predstava koje se mogu pogledati u prekrasnom ambijentu Muzeja za umjetnost i obrt. Pripremili su čak 23 naslova, pa je tako moguće uživati u hvaljenim i nagrađivanim gostujućim predstavama iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine. Ljetne noći traju do 03.08.2019. godine. 

Dvorišta

Jedinstveni projekt u sklopu kojega posjetitelji imaju priliku zaviriti u dvorišta nekih od najljepših zagrebačkih palača na Gornjem gradu. U dvorištima osim dobre atmosfere čekaju ukusni zalogaji, osvježavajući gutljaji i niz dobrih glazbenih izvođača. Dvorišta traju od 12.07.do 21.07.2019., a lokacije su zaista vrhunske.

Ljeto kod Matoša

Ljeto kod Matoša novije je događanje u Zagrebu. Zabavljat će posjetitelje nastupima uličnih bendova i stand up komičara, a najljepše trenutke moguće je zabilježiti uz brojne photo-pointove i ‘kissing bootheve' sa šarenim rekvizitima. Počinje 19.07. i traje sve do početka rujna. 

Okolo

Projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba. Cilj projekta Okolo je oživjeti naoko zaboravljene gradske prostore malim intervencijama. Pretvorit će ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada.

Za sve posjetitelje koji nisu iz Zagreba, a htjeli bi doživjeti neko od događanja dobra je ideja rezervirati jedno ili dva noćenje u nekom od mnogih apartmana ili hotela u Zagrebu. Na taj način moguće je obići sva željena događanja bez brige o vremenu i vožnji doma nakon dobre zabave. 
 

Tema: Promo sadržaj