Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ljudi koji čine Hrvatsku boljom uredili su jubilarni broj 24sata!

None Foto: 13

Moderne tehnologije, prava žena i obitelji, obrazovanje i kreativnost teme su koje je za 24sata odabrao gost urednik, priznati znanstvenik Ivan Đikić

Dragi čitatelji, teme iz jubilarnog 5000. broja 24sata, koji se u subotu nalazi na svim kioscima, odabrali su i uredili ugledni gosti urednici iz svijeta znanosti, obrazovanja, kulture, mode, sporta i showbusinessa. Gostujući glavni urednik, hrvatski znanstvenik dr. Ivan Đikić, napisao je komentar i odabrao pet ključnih tema koje su novinari 24sata obradili.

U subotnjem broju tako možete čitati o mladoj poduzetnoj obitelji koja se iz Austrije vratila u Hrvatsku i, unatoč poteškoćama, pokrenula uspješan posao u poljoprivredi koristeći poticaje EU.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL Dora Kršul

Veliki uspjeh postigla je i tvrtka mladih stručnjaka iz Zagreba koja je zadivila investitore razvojem umjetne inteligencije. Pozabavili smo se i pitanjem ravnopravnosti žena na tržištu rada, a u intervjuu s novinarkom srednje.hr Dorom Kršul razgovarali smo o obrazovanju, sveučilištu i perspektivi ostanka mladih u Hrvatskoj.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL Elizabeta Kukić

O kreativnosti u kulturi i ostvarenju glumačke karijere bez sapunica govorili su perspektivni mladi glumci u rubrici Show, koju je uredila zvijezda ‘Crno-bijelog svijeta’, glumica Elizabeta Kukić. Uz Elizabetu Kukić rubriku show je uredio YouTuber 10Ficho.

Mag videa Robert Knjaz uređuje video rubriku 24sata, a uvijek britka Andrea Andrassy našu Facebook stranicu.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL Robert Knjaz

Najbolja profesorica u Hrvatskoj Marlena Bogdanović iz Tučepa napisala je inspirativan tekst o uspjehu.

OS Tucepi | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL Marlena Bogdanović

Ljiljana Alvir iz udruge zatočenih i nestalih opisala je važnost akcije ‘Nestali’ koju više od dvije godine rade 24sata.

Izbornik nogometnih viceprvaka svijeta Zlatko Dalić za rubriku sport odabrao je inspirativnu nogometnu priču iz Omiša.

Legendarna zagrebačka kumica s Dolca Đurđica Jančević uredila je rubriku Potrošač, a kuhar Tomislav Špiček dao nam je svoj recept dana i nadahnjujuću misao dana.

Hrvatska dizajnerica Matija Vuica savjetuje ženama kako uskladiti modni stil s godinama.

U jubilarnom broju na više od 160 stranica častimo vas i s jedinstvenom nagradnom igrom u kojoj možete osvoiiti 50.000 kuna samo s jednim kuponom, a za ljubitelje enigmatike tu je poseban dar: Besplatno specijalno izdanje magazina Bingo sa čak 32 stranice najboljih križaljki, skandinavki, sudokua...

Ne propustite jubilarni 5000. broj 24sata u subotu na svim kioscima!

Tema: Hrvatska