Obavijesti

News

Komentari 26

Locirali crne kutije? Objavili su prve fotografije dijelova aviona

Locirali crne kutije? Objavili su prve fotografije dijelova aviona
5

Na fotografijama su dijelovi zrakoplova, dječji prsluk za spašavanje i vjerojatno dio sjedala. Fotografije su objavljene nakon što je otkriveno da je sustav zabilježio dim u toaletu aviona

VIDEO

Egipatske oružane snage na službenom Facebook profilu u subotu su objavile prve fotografije krhotina i predmeta s leta EgyptAira koji je u četvrtak nestao s radara iznad Sredozemnog mora južno od grčkog otoka Karpatosa. 

Na fotografijama su dijelovi zrakoplova, dječji prsluk za spašavanje i vjerojatno dio sjedala, piše SkyNews. 

Također, prema pisanju CBS-a, izvori iz egipatskih vlasti otkrile su kako su locirane crne kutije iz zrakoplova te se intenzivno radi na njihovom pronalasku. Navodno su locirane '3 ili 4 nautičke milje' od mjesta pada aviona. Glasnogovornik egipatske vojske tu informaciju za sad nije potvrdio. 

Senzori detektirali dim u zahodu aviona

Nekoliko minuta prije pada zrakoplova EgyptAira u četvrtak ujutro u Sredozemlje uređaji su otkrili dim u zrakoplovu, pokazuju podaci koji se automatski prenose sa zrakoplova na servere zrakoplovne tvrtke. 

- U zrakoplovu je bio požar - kazao je za Deutsche Welle stručnjak za zrakoplovstvo Tim van Beveren. 

Prema američkoj televizijskoj postaji CNN podaci o dimu potekli su s automatskog sustava ACARS koji kontinuirano prenosi podatke o letu iz zrakoplova na server zrakoplovne tvrtke koja upravlja zrakoplovima. 

- Sustav je poslao vrlo jasne informacije. Otkriven je dim u zahodu - kazao je van Beveren dodajući da je minutu kasnije otkriven dim i u prostoru sa zrakoplovnom elektronikom. 

Uzrok pada još nije poznat

Airbus 320 EgyptAira nestao je s radara u četvrtak rano ujutro sa 66 ljudi ubrzo nakon što je napustio grčki zračni prostor na letu iz Pariza do Kaira.  U petak su otkriveni dijelovi tijela, prtljaga i ostaci zrakoplova 290 kilometara sjeverno od egipatskog grada Aleksandrije.

Europska svemirska agencija objavila je da je satelit snimio u četvrtak moguću mrlju goriva dugačku oko dva kilometara oko 40 kilometara jugoistočno od posljednje poznate lokacije zrakoplova. Uzrok pada zrakoplova nije poznat. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji