Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lokomotiva iskliznula zbog nagloga kočenja kamiona

None Foto: Mario Banek 5

Sreća je što se zbog nečije nepažnje nije prevrnula lokomotiva i što nema ljudskih žrtava, rekao je čitatelj 24sata Mario Banek iz Hrašća

Voziti ovako loše osiguran teret nije baš bila pametna ideja, rekao je naš čitatelj Mario Banek, koji je snimio nesreću u srijedu oko 10 sati na Velikogoričkoj cesti u blizini Buzina.
Fotografije iste nesreće poslao je i čitatelj 24sata Miha, koji se vozio iza kamiona i koji je vidio što je točno bilo.
- Jedan je vozač vozio slalom i uletio je ispred kamiona koji je morao naglo kočiti. Zbog kočenja je teret malo kliznuo po prikolici - kaže Miha. U tvrtki Zagrebtrans, koja je prevozila teret, rekli su da je teret bio dobro učvršćen te da je imao i policijsku pratnju.
- Kriv je neoprezni vozač koji nije poštovao policijske signale i zbog kojeg je labudica morala kočiti. On je još i pobjegao, ali ga je policija sustigla i kaznila. Lokomotivu su, koliko znam, vratili na njezino mjesto i ide u tvornicu na sanaciju - rekao je Tomislav Lukavečki, voditelj prodaje u Zagrebtransu.
U PU zagrebačkoj rekli su da materijalne štete nije bilo jer je lokomotiva iskočila iz ležišta, ali nije lupila u tegljač koji ju je prevozio. Nakon toga je tegljač stao kako bi lokomotivu vratili u ležište, zbog čega je nastala i manja prometna gužva.

Komentiraj, znaš da želiš!