Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lolo ni mrtav nema mira: Bistu su mu opet išarali i nacrtali 'U'

None Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Uznemireni građani sve su prijavili policiji koja istražuje već drugi slučaj uništavanja kipa u manje od mjesec dana od postavljanja. Komunalni redari će se pobrinuti za čišćenje...

Nepoznati vandal oskvrnuo je jutros bistu Ive Lole Ribara na zagrebačkom Prilazu baruna Filipovića. Preko lica mu je bijelim sprejem ispisao slovo iks, a na natpis ‘Narodni heroj’ ustaško slovo U s križem. Uznemireni građani sve su prijavili policiji koja istražuje već drugi slučaj uništavanja kipa u manje od mjesec dana od postavljanja.

Pozvali su komunalne redare koji će se pobrinuti za njegovo čišćenje. Istraga još uvijek traje i za slučaj kad su vandali plavim sprejem pošpricali bistu i uz nju ispisali slovo ‘U’. Udruge antifašista osudile su čin, a građani pozvali na postavljanje kamere koja bi odvratila nove ‘grafitere’.

Komentari (208)
  • zašto su išarali tuđmanovog frenda?

    24. 10. 2017,   19:00
  • Ma nit je to stremljenje k fašizmu...niti kulturi i odgoju. Siguran sam da je neki balavac koji nema pojma niti o fašizmu, niti ustaštvu. Neki drugi su digli tenzije, klincima zanimljivo a onda se oni koji hrvatskoj žele što više minusa naslađuju i dižu prašinu...i tako već godinama...

    24. 10. 2017,   16:36
  • Ma ljudi ovo nije napravio čovjek nego lik nalik na homosapiens koji vjerojatno nije prošao domovinski rat niti ne zna zapravo što znači taj U koji je našvrljao pošto mu je mozak veličine graška ali zna da je to nešto što će nasekirati stanovništvo zagreba pa eto neko djelo i od retarda !

    24. 10. 2017,   17:17