Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija porukama nudi pomoć kupcima albanske narko bande

None Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

Londonska policija poslala je 2000 SMS poruka osobama koje je albanska narko banda snabdijevala kokainom, nudeći im pomoć u rješavanju problema ovisnosti o drogama

Radi se većinom o zaposlenicima u londonskom financijskom centru, a njihove brojeve mobitela policija je pronašla u dva zaplijenjena telefona albanske mreže organiziranog kriminala, piše Daily Mail.

Kako prenosi The Times, policijske snage diljem zemlje su dulje vrijeme kontaktirale ovisnike i redovite 'mušterije' albanske kriminalne mreže nudeći im pomoć.

An injured man is helped by a medic outside the Home Office in London OZLJEDE OPASNE PO ŽIVOT Ispred ministarstva u Londonu nožem je izrezao lice muškarcu

U SMS porukama koje je policija poslala bilo je navedeno da su raspačivači droge uhićeni te da njihovim korisnicima nude pomoć, a poruku je pratila i poveznica posjećena 1852 puta na kojoj se daju savjeti vezani uz pružanje pomoći zbog zloupotrebe droga.

Londonska policija je pratila 12 Albanaca koji su uhićeni s 1,2 kilograma kokaina u vrijednosti 144.000 funti, lažnim dokumentima i 20.000 funti gotovine.

Tijekom posljednjih 12 mjeseci, uhićene osobe osuđene su na zatvorske kazne između 25 i 64 mjeseca.

Dvojica vođa narko skupine, Bledar Ponari (28) i Fjoraljb Fera (21) imali su na raspolaganju osam kurira i dvije osobe za kontakt telefonima koji su u financijskom središtu Londona raspačavali drogu.

SVE STAVLJAJU NA INSTAGRAM Bahati albanski gangsteri: 'Mi smo bogovi londonskih ulica!'

Detektiv Lee Johnson, koji je vodio osmomjesčnu istragu, dodaje Daily Mail, kazao je da 'mušterije' nisu bile svjesne činjenice da su kupovinom kokaina financirali teške zločine i ropstvo. (bs)

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (8)
  • Jbg i kod njih ne štima sudstvo , 28 i 64 mj zatvora .Pa to je manje nego za počinitelja nereda na nogomet utakmici .Jel i oni imaju ZZZNNNNNAAAAAAAA SEEEEEEEEEEEEEEEE

    13. 10. 2019,   12:33
  • Uhapsili ste dilere koji opskrbljuju zaposlenike u londonskom financijskom centru? City of London? Morali im poslati SMS isprike iz policije.

    13. 10. 2019,   15:38
  • koliko tih iz narko mafije ima hrvatske putovnice

    13. 10. 2019,   13:04