Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lopov ju je popio? Bocu votke od 1,3 mil. dolara našli praznu

None Foto: Facebook

DANSKA Rijedak primjerak boce s votkom tvrtke Russo-Balt (ili Russo-Baltique) vrijedan je 1,3 milijuna dolara, kaže njezin vlasnik Brian Engberg iz Kopenhagena

Boca vodke, koja je nosila titulu "najskuplje na svijetu" bila je ukradena iz bara u Kopenhagenu ovaj tjedan i pronađena je prazna na gradilištu u danskoj prijestolnici, objavila je policija u petak. 

BOCA JE OD ZLATA I SREBRA Ukradena boca votke od 1,3 mil. dolara iz 'Kuće od karata'

"Ne znam što se dogodilo s vodkom, no boca je prazna", rekao je glasnogovornik policije u Kopenahgenu Riad Tooba.

Boca ukrašena tri kilograma zlate i jednako toliko srebra procijenjena je na približno milijun eura, a njezin čep inkrustriran dijamantima replika je carskog orla što je zaštitni znak  vintage automobila.  

Kopenhaška policija objavila je na Twitteru da je boca pronađena netaknuta.

Snimke videokamera pokazuju maskiranog muškarca kako grabi bocu Rusko-baltičke Vodke koju je na tržište stavio ruski proizvođač luksuznih automobila, a zatim bježi iz kafića Cafe 33 noću na utorak. 

Vlasnik bara Brian Ingberg izjavio je da boca i dalje ima istu cijenu iako je malo oštećena te će u nju uliti novu vodku.

Boca je "glumila" u američkoj seriji "Kuća od karata", ali nije bila osigurana.

Foto: Netflix/Screenshot/House of Cards

Komentari (21)
  • Jedini je lopov normalan i zna čemu pijaća služi. Nije votka za pokazivanje već konzumaciju. Bravo za njega. Valjda je htieo bocu prodati u Konzumu za 50 lipa ali mu je nisu uzeli zato što nema naljepnicu :-)

    6. 1. 2018,   09:33
  • takav bi kresnul i flašu benzina.......

    6. 1. 2018,   09:34
  • nije on ni znao kaj je maznul..

    6. 1. 2018,   09:16