Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lopovi mu provalili u stan dok je bio u njemu!

None Foto: 2

Bio je petak oko 21 sat i kafići u centru Zagreba bili su puni. Zbog buke s ulice koja se, kao i inače, jasno čuje u njegovu stanu na Opatovini, Stjepan Šantek nije primijetio provalnike koji su obijali bravu s druge strane hodnika.


"Živim u dvije garsonijere od dvadesetak kvadrata razdvojene hodnikom. Nisu spojene, u prizemlju su zgrade. Provalnici su upali dok sam bio s druge strane. Ispremetali su ladice i razbacali jastuke, valjda tražeći novac. Ništa nisu našli, pa su uzeli ključeve od motora", prepričava Šantek. 


Stjepan parkira motor u dvorištu zgrade. Nakon provale pronašao ga je petnaestak metara dalje u ulici. "Tek sam nakon kojih pola sata vidio što se dogodilo. Osim što su napravili štetu na vratima i prozorima, pokušali su ukrasti motor, ali ga, na sreću, nisam ga vozio tijekom zime, malo je zahrđao i lopovi ga nisu uspjeli upaliti, pa su ga samo ostavili u ulici", priča.
 
Od same štete još mu je gori osjećaj koji je ostao nakon provale. "Taj osjećaj da je netko nepozvan ušao u tvoj stan je katastrofa. Nekad se osjećam kao da su još tamo", kaže. Osim ukradenog ključa, nije, na sreću, bilo nikakvih drugih posljedica provale. "Imam policu osiguranja imovine Croatia osiguranja, pa sam od njih sam dobio odštetu kojom sam pokrio trošak. Sve što je bilo potrgano, popravili smo", govori.


Bliži se vrijeme godišnjih odmora, pa je opasnost od provala u prazne kuće i stanove veća nego inače. Svoju imovinu od provalne krađe i 15 drugih rizika možete zaštititi policom Croatia Imovine. Među pokrivenim rizicima su i poplave, koje su također zahvatile Hrvatsku proteklih dana, a policom je moguće osigurati građevinski dio i stvari u kućanstvu. Ugovaranjem kompleta, osim što stječete potpunu zaštitu, ostvarujete i pravo na dodatni popust na premiju osiguranja.
Sve informacije o polici osiguranja Croatia Imovina možete saznati na besplatnom telefonu 0800 1884 te ovdje.

 

Tema: Promo sadržaj