Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lošo: Naša vojska je za 2 dana u Ljubljani; Glavašević: Odje...!

None Foto: Duško Jaramaz/Patrik Macek/PIXSELL

Umirovljeni admiral HV-a Davor Domazet Lošo kazao je da ne vidi čime bi Slovenija uopće mogla prijetiti Hrvatskoj, ali jedna njegova rečenica nikako nije 'sjela' SDP-ovcu Bojanu Glavaševiću...

Preispitivanje borbene spremnosti slovenske vojske da zaštiti provedbu arbitraže, navela je umirovljenog admirala HV-a Davora Domazeta Lošu da proanalizira tu situaciju. Za portal Direktno.hr, Domazet Lošo je, među ostalim, kazao:  'U geostrateškom smislu, Slovenija je samo privjesak Hrvatske i ništa više od toga'.

- I to bi hrvatska politika nakon 2000. godine konačno trebala shvatiti. Na takvo 17 godina dugo ucjenjivanje Hrvatske, koje zapravo traje još od Domovinskog rata, može odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju, a to je za oktavu više - govori. 

Što se tiče oružane sile, Domazet-Lošo navodi kako su u Sloveniji imali simulirani rat.  

- 1985. godine u Ljubljani su se sastali slovenski i srpski intelektualci, srpski predvođeni Dobricom Ćosićem. Dogovorili su se da će Slovenija napustiti Jugoslaviju, a Srbija od njezinih ostataka napraviti Veliku Srbiju - kaže umirovljeni admiral HV-a. 

- Čime bi oni nama uopće prijetili - pita se Domazet-Lošo, ističući da Hrvatska ima najbolje pješake na svijetu i dodaje: 'Hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu'.

Ipak, iako Domazet-Lošo ne sumnja u spremnost hrvatske vojske, kaže da 'ne treba ništa zaoštravati, jer 'gospodari kaosa hoće kaos u Hrvatskoj'.  

- U tom kontekstu treba gledati sve ovo što se događa, od požara do ploča, fašista, antifašista, ustaša, ne-ustaša, i svega ostaloga. To je unutarnji kaos, i Slovenija to hoće iskoristiti jer joj se čini da je Hrvatska slaba - smatra Domazet-Lošo. 

Na nižoj razini, smatra Domazet Lošo, Hrvatska treba primijeniti potpunu kontrolu i zaštitu naših ribara po granici na sredini Savudrijske vale. 

Ova analiza, a posebice izjava o pješacima u Ljubljani očito je jako iznervirala SDP-ovca Bojana Glavaševića koji je Domazetu Loši poručio da odje... 

- Autom smo u Ljubljani za 1.5h - za dobar koncert, drage ljude i veselje. A brkatim generalima i ostalima željnim rata mogu samo reći - odje…'.

 

Komentari (635)
  • osim izmisljanja problema u vidu ploča, rata sa slovencima ;-) i ostalim nebitnim pizdarijama i demagogijama kroz medije europska unija je upravo objavila izvješće da Hrvatska ima najnizu stopu zaposlenosti i najveci odlazak mladih ljudi i drzave... VJERODOSTOJNO

    14. 9. 2017,   09:58
  • Pun mi je kufer ratobornih budala koji u glavi nemaju zrna razuma.😫🙅😣

    14. 9. 2017,   09:57
  • Očekujem Lošu na prvoj liniji obrane

    14. 9. 2017,   09:56