Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lovri skinuli imunitet i stavili ga u Odbor za zakonodavstvo

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Na sjednici saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove bivši ministri Tomislav Tolušić i Lovro Kuščević imenovani su na nove funkcije...

Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove odlučio je u petak poslati pismo klubovima zastupnika sa zahtjevom da mu do 15. listopada predlože kandidate za viceguverenera Hrvatske narodne banke (HNB)  s obzirom da 25. listopada istječe šestogodišnji mandat Nevenu Barbaroši. 

Guvernera, zamjenika i viceguvernere HNB-a imenuje Hrvatski sabor na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje i na osnovi mišljenja saborskog Odbora za financije i državni proračun. Barbaroša, kojeg je Sabor viceguvernerom imenovao 25. listopada 2013., u HNB-u koordinira poslove iz područja Sektora platnog prometa. 

TOMISLAV KLAUŠKI Škaro, Kuščević, Bandić... Što gorljiviji vjernici, to veći grijesi

HNB ima šest viceguvernera, Sabor je ljetos drugi šestogodišni viceguvernerski manadat povjerio Michaelu Faulendu i Bojanu Frasu. 
Nakon što ljetošnje rekonstrukcije Vlade, odnosno povratka nekih ministra u zastupničke klupe, te odlaska nekih zastupnika u izvršnu vlast, Odbor je odobrio promjene u sastavima saborskih radnih tijela. 

Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić imenovan je voditeljem Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentranoj skupštini Vijeća Europe, te članom Odbora za poljoprivredu. 

POGLEDAJTE CIJELI DOKUMENT USKOK: Kuščević čak lažirao amandman da bi si pogodovao

Vesnu Bedeković, koja je postala ministrica za demografiju na mjestu predsjednice Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, zamijenit će Irena Vukasnović Petrijevčanin (HDZ).

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević, koji se vratio u Sabor i kojemu je na zahtjev DORH-a, ukinut imunitet, postaje član Odbora za zakonodavstvo. 

- Nije cvijet u Odboru za zakonodavstvo - konstatirao je tom prilikom Silvano Hrelja (HSU).  Odluke Odbora treba potvrditi Hrvatski sabor. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (40)
  • Hahahahah Morem se samo smijat na to il plakat.. Covjek ni sam vise ne zna. Znaci...Uskok ga istrazuje al svejedno dobije novi posao. Takvih stvari ima samo pri nama.. Onda se cude sto mladi odlaze. Puj...

    20. 9. 2019,   11:58
  • Izvrsno, treba ga nagraditi, zaslužio je ;) Možda hitno izmijeniti i način izbora članova za Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa pa ga i tamo postaviti? Ovo je više suludo, borba protiv korupcije je zamrla, a korupcija se rasplamsala kao nikad

    20. 9. 2019,   11:59
  • Još jedan dokaz da adz nije milimetra odmakao od doba Ive Sanadera

    20. 9. 2019,   12:03