Obavijesti

News

Komentari 457

Merzel su dočekali muž i sin: 'Pustite me, samo želim kući'

Merzel su dočekali muž i sin: 'Pustite me, samo želim kući'
12

Nakon pet mjeseci pritvora, bivša županica izašla je u petak na slobodu. Bila je dobre volje, uređena i našminkana te je poručila: 'Dokazat ću nevinost na sudu'

VIDEO

Bivša sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel i članica predsjedništva SDP-a, nakon petomjesečnog istražnog zatvora, u petak u 10.52 sati izašla je iz pritvora.

Dočekali su je sin i suprug koje je izgrlila. Bila je dobre volje, uređena i našminkana. 

Na pitanje kako komentira mjesece provedene u pritvoru, rekla je:

- Znate kako se kaže, živ čovjek sve izdrži

Na pitanje hoće li se izjasniti kriva ili nevina rekla je:

- Jedino mjesto gdje ću dokazati nevinost je sud. Aktivno sam pratila svoj slučaj dok sam bila u pritvoru. Aktivirala sam svoj mandat i sad ću biti na raspolaganju novinarima. Bit će vremena za sve, ali molim vas da me sada pustite jer želim ići doma. 

Odvjetnik: Obrana će biti vrlo opsežna

Berislav Živković, odvjetnik Marine Lovrić Merzel rekao je da je prva faza obrane završila i da sad slijedi najozbiljniji dio.

-  Obrana će biti vrlo opsežna i kompletna, moju klijenticu terete za 12 točaka optužbe. Vrlo je vjerojatno da ćemo odmah nešto moći osporiti no istraga još traje i čeka se vještačenje. Datum ročišta još se ne može utvrditi, to ovisi o USKOK-u. Marina Lovrić Merzel iskoristila je svoje pravo na saborski mandat i to nije taktika obrane - rekao je Živković. 

Pustili je nakon što su ispitani svi svjedoci

Istražni zatvor za bivšu županicu produljen je prošlog tjedna do 5. rujna zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a upravo danas posljednji svjedoci u istrazi su dali svoje iskaze. Time više ne postoji razlog za daljnje zadržavanje u pritvoru. Županijski sud u Zagrebu donio je rješenje o ukidanju pritvora.

Tražila da joj se aktivira zastupnički mandat

U Hrvatski sabor je u četvrtak stigao zahtjev Marine Lovrić Merzel da joj se aktivira zastupnički mandat. Na dnevnom redu Sabora zahtjev bi se trebao pojaviti s početkom prvog jesenskog zasjedanja. Zahtjev će se razmotriti na idućoj sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva koja još nije zakazana, potvrdili su nam iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskog sabora. 

Nakon što se zahtjev stavi na dnevni red sjednice MIP-a i članovi razmotre zahtjev te o njemu glasaju, MIP podnosi izvješće na plenarnoj sjednici Sabora te potom o njemu glasaju svi zastupnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 457
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.