Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Lovrić Merzel smo izbacili jer nam je nanijela političku štetu'

None Foto: Nikola Čutuk/Pixsell 3

Ako neki član šteti ugledu stranke, onda ga možemo isključiti, i to smo učinili. Nismo se oko toga konzultirali s Iblerovim trgom, rekla je Kristina Ikić Baniček

Odluka o isključenju Marine Lovrić Merzel iz SDP-a je proizašla iz statutarne mogućnosti stranke koja kaže da ako neki član šteti ugledu stranke, onda ga možemo isključiti, i to smo učinili. Nismo se oko toga konzultirali s Iblerovim trgom, mi ne funkcioniramo na taj način, rekla je za Dnevnik 3 HRT-a Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska i predsjednica sisačkog SDP-a. 

Statut je vrlo jasan. Nismo je ranije mogli isključiti sve dok ona nije dala ostavku na sve stranačke dužnosti, kaže predsjednica sisačkog SDP-a

- Izbačena je jer je od početka cijelog slučaja nanijeta velika politička šteta SDP-u - kazala je Ikić Baniček. 

Na pitanje je li ranije trebala biti isključena, predsjednica sisačkog SDP-a je rekla: 'Statut je vrlo jasan. Nismo to mogli sve dok ona nije dala ostavku na sve stranačke dužnosti. Tek tada smo je mogli isključiti'. 

Priznaje da je jedna od velikih prevaga za donošenje odluke bilo novo proširenje istrage Uskoka protiv sisačke županice. 

Želimo poručiti da slučaj Merzel nije pravilo, već anomalija u SDP-u. Ne bježimo od odgovornosti, rekla je Ikić Baniček

- Još se ne zna ime kandidata ili kandidatkinje koje će voditi županijski SDP. Ali, želimo poručiti da slučaj Merzel nije pravilo, već anomalija u SDP-u. Ne bježimo od odgovornosti - rekla je Ikić Baniček. 

Dodaje kako ona nije kandidat jer za to sada nema vremena, budući da i ovako ima previše posla. 

No, postavilo se pitanje kako je moguće da Lovrić Merzel i dalje ostaje županica

- To je nedorečenost u ovom zakonodavnom okviru. Imamo još takvih slučajeva u Hrvatskoj. Mislim da je osobna stvar svakoga na koga se sumnja u bilo kakve inkriminirajuće radnje da podnese ostavku. Mi je na to ne možemo prisiliti - rekla je gradonačelnica Siska.

Komentari (115)
  • Hebe nam se za političku štetu, nanjela je ona svima nama i materijalnu štetu, neka vrati sve što je na nezakonit način stekla i neka kopa po kontejnerima kao i ostala sirotinja, ne treba ni biti u zatvoru da besplatno jede na naš račun

    22. 7. 2014,   23:34
  • još ju maknite sa mjesta županice i doživotno zabranit bavljenje politikom, da može jedino čistačica bit il što je več prije bila, i oduzet svu imovinu koju je stekla lopovlukom...............FUJ!!

    22. 7. 2014,   23:33
  • Štetite vi političari svima nama, ja bih vas sve izbacila iz Hrvatske. "Obični" mali čovjek bolje bi znao upravljati ovom napaćenom i pokradenom zemljom od vas svih skupa koliko vas ima.

    22. 7. 2014,   23:37