Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lovro Kuščević u ponedjeljak ostaje bez saborskog imuniteta

Praksa saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva je da se na zahtjev Državnog odvjetništva skida zastupnički imunitet pa bi sjednica zakazana za 11:30 trebala biti samo formalnost.

Nakon što je u četvrtak u Sabor stigao zahtjev Državno odvjetništvo za skidanje imuniteta zastupniku HDZ-a i bivšem ministru uprave Lovri Kuščeviću, sjednica saborskog Mandatno imunitetnog povjerenstva zakazana je u ponedjeljak u 11.30 sati. 

SKIDANJE IMUNITETA Kuščević reagirao: Nemam se razloga skrivati iza imuniteta

Skidanje imuniteta Kuščeviću DORH traži zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Sjednica bi kao i sve do sada u ovakvim slučajevima trebale biti formalnost. Naime, praksa MIP-a je da se imunitet zastupnicima skida kada to traži Državno odvjetništvo. Zastupnicima imunitet ostaje tek u slučajevima privatnih tužbi.   

TOMISLAV KLAUŠKI Kuščeviću skidaju imunitet. Pa kako to nije Plenkijev problem?

Neslužbeno se doznaje da DORH tereti Kuščevića kao prvoosumnjičenog u slučajevima izmjena Prostornog plana općine Nerežišća i prenamjene zemljišta, te slučaja POS, gdje je navodno šogoru omogućio kupnju POS-ova stana po povoljnim uvjetima.

Istragom su uz bivšeg ministra obuhvaćeni i njegov šogor Ivica Žuvić, sadašnji načelnik Nerežišća Svemir Obilinović i bivši predsjednik Općinskog vijeća Jakša Goić.

 

Danas je Međunarodni dan nestalih osoba. Još se traga za 1892 ljudi koji su nestali u Domovinskom ratu. Pomozimo njihovim obiteljima da pronađu svoje najmilije. Njihove priče pročitajte na nestali.eu

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (50)
  • Ak ovaj dobije i minute zatvora u narednih 59 godina koliko političarskim bitangama i lopinama u rvackoj traju "sudski procesi", ja na Trgu bana otplešem nijemo kolo zaogrnut samo u barjak hade3eja...

    30. 8. 2019,   13:05
  • Hebali vas imunitet. Uzeti mu sve sto ima i zaposliti ga kod privatnika za 2800 kuna pa nek zivi

    30. 8. 2019,   13:19
  • Ne znam opce ni kaj cemu..treba se raspitat ko mu ga je i dal..

    30. 8. 2019,   13:13