Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Luđački manifest: Ubojica bio zaluđen Kosovom i nacistima

None Foto: Facebook

Prije dvije godine napad u Stockholmu je promijenio moje poglede. Nisam mogao okrenuti leđa nasilju, nešto je ovoga puta bilo drugačije, napisao je Brenton

Brenton Tarrant je prije napada na Novom Zelandu objavio manifest na 73 stranice koji je postavio na društvene mreže.

Tarant je javnosti objasnio tko je on i koji su razlozi njegovog napada, a objavio je i ime Ebbe Akerlung, 11-godišnje djevojčice, koja je poginula u terorističkom napadu u Stockholmu 2017. godine.

- Osveta za Ebbu Akerlung - napisao je terorista.

Ebba je bila 11-godišnja djevojčica koja je poginula u napadu pripadnika ISIL-a 2017. godine.

- Prije dvije godine napad u Stockholmu je promijenio moje poglede. Nisam mogao okrenuti leđa nasilju, nešto je ovoga puta bilo drugačije. Ta razlika je bila Ebba Akerlund. Ona se vraćala iz škole, kada ju je ubio islamski terorist - dodao je. 

'NA PUTU SE NEŠTO DOGODILO' Napadač je radio kao trener, a onda je otputovao u Sj. Koreju

Djevojčica je bila jedna od pet žrtava napada u Stockholmu.

Između ostalog u manifestu je spomenuo i Kosovo:

Konačno, želim stvoriti konflikt između dvije ideologije u Sjedinjenim Američkim Državama po pitanju vlasništva oružja u namjeri da stvorim još veći jaz u kulturnoj, političkoj i rasnoj podjeli država. Ovaj konflikt pod Drugim amandmanom i namjera da se ukine pravo na držanje oružja konačno će rezultirati građanskim ratom koji će na kraju balkanizirati SAD politički, kulturno i na kraju po rasnom pitanju.

ISPISANA ĆIRILICOM Ubojica s Novog Zelanda na oružju je imao srpska imena

Balkanizacija SAD-a ne samo da će rezultirati rasnim podjelama ljudi u SAD-u, osiguravajući budućnost bijele rase na sjevernoameričkom tlu. Dalje ova balkanizacija će smanjiti mogućnost da SAD projektira globalnu moć, te osigurati da se više nikada ne dogodi takva situacija kao uplitanja SAD-a u Kosovo (kada su se američke NATO snage borile na strani muslimana i masakrirale europske kršćane).

Foto: Twitter/Screenhot

Kad je krenuo u napad, Tarrant je na ruksaku nosio simbol sa svog manifesta. Na manifestu je i simbol 'Crnog sunca', simbol okultnog značenja koji su koristili nacisti. 

HRVATICA IZ CHRISTCHURCHA: 'Masakr nas je užasnuo, svu su djecu zatvorili u sigurnu sobu'

Na njemu je naznačio sljedeća načela: 

- Anti-imperijalizam

- Zaštita okoliša

- Odgovorna tržišta

- Društvo bez ovisnosti

- Zakon i red

- Etnička autonomija

- Zaštita kulture i nasljeđa

- Radnička prava

Komentari (110)
  • Svedska televizja sinoc govori da u Svedskoj ima 2 000 registrovanih terorista kojima se zna ime i prezime i adresa stanovanja a Policija i dalje ne peuzima nista. Ceka se masakar ??? Skupit ih i streljat prije nego sto zapocnu krvavi pir !!

    15. 3. 2019,   15:07
  • Svaki zlikovac naci ce tisucu i jedan razlog da opravda zlo koje cini... osim onog jednog jedinog istinitog razloga a to je da je zao! Zlo je zlo i moze izroditi samo vece zlo. Ebbe Akerlung je bila neduzno dijete koje je ubio zlikovac, danas je ponovno ubijena cinom ovog zlikovca koji je ubio necije neduzno dijete. Hble vas rase i religije kad nemate mozga.

    15. 3. 2019,   14:33
  • Nerazumne luđake sa jedne strane ne možeš pobijediti nerazumnim ludilom sa druge.

    15. 3. 2019,   14:27