Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija je Lučiću spremala klopku, žrtva je krenula sama

None Foto:

Prema pisanju medija, povod tučnjavi navodno je bila iznuda od 100.000 eura. Lučića su u utorak prebacili iz karlovačke bolnice u KB Dubrava. Policija će se o svemu oglasiti u 15.30 sati

Policija je danas pokušala objasniti što se točno dogodilo oko slučaja iznude u kojoj je teške ozljede opasne po život zadobio bivši policijski inspektor Leon Lučić.

Policija je potvrdila da su imali dogovor sa žrtvom, ali je žrtva samoinicijativno krenula u akciju.

- Radili smo s osobom koja je bila žrtva iznude, pripremali smo klopku, ali je u jednom trenutku oštećeni sam odlučio poduzeti mjere. Policija o tome nije bila obaviještena - rekli su iz policije na presici.

Potvrdili su da se jedna osoba nalazi u bolnici, što je poznato, te također potvrdili da se provodi kriminalistička istraga o iznudi.

- Oštećeni ništa nije radio po uputama policije, kod sebe nije imao ni novac koji je po dogovoru trebao imati i predati iznuditeljima - rekli su u policiji.

PU Zagrebačka iznosi detalje u kojoj je Leon Lučić, poznat iz serije KT2, pokušao iznuditi novac od poduzetnika Reporterka: Kristina Uremović VIše na: http://bit.ly/2QT6J0z

Posted by 24sata on Tuesday, January 14, 2020

Tučnjava u Draganiću

Zagrebačka policija najavila je kako će u 15.30 sati objaviti detalje oko slučaja iznude u kojoj je teške ozljede opasne po život zadobio bivši policijski inspektor Leon Lučić. 

Lučića su u utorak zbog ozljeda koje je zadobio u tučnjavi u Draganiću prošloga tjedna, iz karlovačke bolnice prebacili u KB Dubrava u Zagrebu.

Prema pisanju medija, povod tučnjavi navodno je bila iznuda od 100.000 eura, a RTL je objavio i audio snimku dogovora predaje novca koju navodno ima i policija, a koja navodno dokazuje da je Lučić od poduzetnika iz Zaprešića iznuđivao novac.

ZVIJEZDA 'KRIM TIMA 2' Lučiću ugrožen život, policija ne želi iznositi detalje slučaja

Odvjetnik tog poduzetnika Ljubo Pavasović Visković rekao je za RTL da je njegov klijent "prepraćen, priveden i ispitan" zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Izrazio je uvjerenje da će vrijeme i istraga pokazati kako se "radi o tome da je on bio žrtva iznude, te da je postupao iz nužne obrane prema osobama koje su ga protupravno napale“.

INSPEKTOR LEON IZNUĐIVAO NOVAC? Zvijezda 'Krim tim 2' nakon tučnjave u induciranoj komi

Na konferenciji će uz glasnogovornicu Mariju Goatti biti i Ivo Pelivan, pomoćnik načelnika za kriminalističku policu Policijske postaje Zaprešić te  Boris Novak voditelj službe organiziranog kriminaliteta iz Sektora kriminalističke policije.


 

Komentari (270)
  • Ne mogu da vjerujem da se jedan najviši policijski inspektor bavi iznudama u Rvackoj tako uređenoj i časnoj državi povjerenja, sigurnosti i pravde.

    14. 1. 2020,   15:09
  • Najbolje da Ivan iđe popričati šnjim

    14. 1. 2020,   15:01
  • Drugi puta ce valjda biti pametniji pa povesti viseg policijskog inspektora Ivana Primorca da ide šnjim na takve opasne operacije.

    14. 1. 2020,   15:03