Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lucić: Tko je taj Most i Petrov da postavljaju uvjete HDZ-u?

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Odgovarajući na pitanje jesu li u HDZ-u već razgovarali s Marićem o potencijalnoj novoj dužnosti, Lucić je ponovio da HDZ ima više kandidata i da će sa svima razgovarati

Gostujući u emisiji Otvoreno,  saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić kazao je da se premijer Tihomir Orešković razlikuje od ministra financija Zdravka Marića, koji se spominje kao mogući novi mandatar za sastavljanje nove Vlade, po tome što ga HDZ-ovci izuzetno dobro poznaju, te za razliku od Oreškovića dobro poznaje situaciju u Hrvatskoj.

- Premijer Orešković došao je iz Kanade i zahvaljući Mostu i Boži Petrovu koji je zahtijevao nestranačkog premijera, tu je predsjednik Karamarko pokazao solidarnost. Na pritisak Mosta i Petrova morali smo pod hitno pronaći nestranačkog čovjeka.  Gospodin Marić u vrijeme obnašanja dužnosti HDZ-a bio je zamjenik ministra financija, mislim da je bio i pomoćnik, i danas je izabran za ministra u kvoti HDZ-a, a nije član HDZ-a. Izuzetno ga dobro poznajemo, mlad je stručnjak, perspektivan. Po prvi put u 26 godina, dolazi premijer iz realnog sektora, zna koji su problemi u tom sektoru, i upravo zato je gospodin Marić budućnost Hrvatske i sigurno mandatar koji će daleko bolje razumjeti sve one probleme koje danas, uz dužno štovanje, gospodin Orešković nije ispunio naša obećanja - kazao je Lucić, dodajući da su i ostali HDZ-ovi kandidati također perspektivni i mogu obnašati dužnost premijera. 

Odgovarajući na pitanje jesu li u HDZ-u već razgovarali s Marićem o potencijalnoj novoj dužnosti, Lucić je ponovio da HDZ ima više kandidata i da će sa svima razgovarati. 

Lucić je rekao da će HDZ predstaviti potrebnu parlamentarnu većinu kada to bude bilo potrebno, a to je već za dan ili dva. Potom je rekao da će se to dogoditi tek sljedeći tjedan, jer je u međuvremenu vikend, kada još ima prostora za dogovor.

Potvrdio je da HDZ u preslagivanju računa i na 'stare' partnere poput HSP-a dr. Ante Starčević, kao i na nove poput SDSS-a. Unatoč svim njihovim međusobnim netrpeljivostima, Lucić je kazao da u HDZ-u računaju na sve ljude dobre volje koji će u interesu Hrvatske i gospodarskog razvoja biti spremni zatomiti sve različite poglede.  

Lucić je rekao da se HDZ izbora ne boji, ali da ne žele ići na njih, te je napao Božu Petrova i Most.

- Tko je taj Most i Petrov da postavljaju uvjete HDZ-u? Uzeli su nam najvažnija ministarstva - rekao je Lucić, poručujući da Petrov ne može uvjetovati HDZ-u, da dolazi iz male sredine te da se uplašio. S Mostom ne možemo složiti nikakvu Vladu, pokazali su da ne znaju -  dodao je.

Bauk: Mi realiziramo želju većine građana

Arsen Bauk nekoliko je puta istaknuo kako 70 posto građana misli da su rješenje novi izbori.

- Dosadašnja parlamentarna opozicija brojala je 71 zastupnika, dakle još nedostaje pet zastupnika Mosta da bi ta većina bila za izbore, da bi bila formirana - pojasnio je.

- Mi u ovome trenutku realiziramo želju većine građana -  nadodao je. 

Bauk je također, šeretski, pohvalio Marića kojeg zna od ranije. Podsjetio je da su na isti način kao što danas hvale Marića HDZ-ovci krajem prošle godine i u siječnju 'po svaku cijenu htjeli obraniti legitimitet' Tihomira Oreškovića. 

 

 

Komentari (281)
  • Novi izbori, pa ako pobijedite........ , a ovaj Lucić, gledala sam otvoreno, bolje da nisam. Koma od čovjeka. Svaki hadezeovac ima svoju verziju toga što će biti i tko će koju funkciju obnašati i sve se vrti samo oko fotelja.

    9. 6. 2016,   23:36
  • boze moj koji lazov, "Premijer Orešković došao je iz Kanade i zahvaljući Mostu" i ispade da ga nije doveo karamarko i kompa, sada peru ruke kao pilat poslije presude isusu. most dosao iz male sredine ? ne znaju? prepali se? pa gnjido kome ispires mozak i nijednom rijecju ne pominjes dragog vodju koji je jedini odgovoran za ovu situaciju. bojim se da ce te prije skupiti 76 nogu nego ruku.

    9. 6. 2016,   23:44
  • U prijevodu premijer će biti lutka na koncu Pedsjedništva HDZ-ea.

    9. 6. 2016,   23:26