Obavijesti

News

Komentari 281

Lucić: Tko je taj Most i Petrov da postavljaju uvjete HDZ-u?

Lucić: Tko je taj Most i Petrov da postavljaju uvjete HDZ-u?
1

Odgovarajući na pitanje jesu li u HDZ-u već razgovarali s Marićem o potencijalnoj novoj dužnosti, Lucić je ponovio da HDZ ima više kandidata i da će sa svima razgovarati

VIDEO

Gostujući u emisiji Otvoreno,  saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić kazao je da se premijer Tihomir Orešković razlikuje od ministra financija Zdravka Marića, koji se spominje kao mogući novi mandatar za sastavljanje nove Vlade, po tome što ga HDZ-ovci izuzetno dobro poznaju, te za razliku od Oreškovića dobro poznaje situaciju u Hrvatskoj.

- Premijer Orešković došao je iz Kanade i zahvaljući Mostu i Boži Petrovu koji je zahtijevao nestranačkog premijera, tu je predsjednik Karamarko pokazao solidarnost. Na pritisak Mosta i Petrova morali smo pod hitno pronaći nestranačkog čovjeka.  Gospodin Marić u vrijeme obnašanja dužnosti HDZ-a bio je zamjenik ministra financija, mislim da je bio i pomoćnik, i danas je izabran za ministra u kvoti HDZ-a, a nije član HDZ-a. Izuzetno ga dobro poznajemo, mlad je stručnjak, perspektivan. Po prvi put u 26 godina, dolazi premijer iz realnog sektora, zna koji su problemi u tom sektoru, i upravo zato je gospodin Marić budućnost Hrvatske i sigurno mandatar koji će daleko bolje razumjeti sve one probleme koje danas, uz dužno štovanje, gospodin Orešković nije ispunio naša obećanja - kazao je Lucić, dodajući da su i ostali HDZ-ovi kandidati također perspektivni i mogu obnašati dužnost premijera. 

Odgovarajući na pitanje jesu li u HDZ-u već razgovarali s Marićem o potencijalnoj novoj dužnosti, Lucić je ponovio da HDZ ima više kandidata i da će sa svima razgovarati. 

Lucić je rekao da će HDZ predstaviti potrebnu parlamentarnu većinu kada to bude bilo potrebno, a to je već za dan ili dva. Potom je rekao da će se to dogoditi tek sljedeći tjedan, jer je u međuvremenu vikend, kada još ima prostora za dogovor.

Potvrdio je da HDZ u preslagivanju računa i na 'stare' partnere poput HSP-a dr. Ante Starčević, kao i na nove poput SDSS-a. Unatoč svim njihovim međusobnim netrpeljivostima, Lucić je kazao da u HDZ-u računaju na sve ljude dobre volje koji će u interesu Hrvatske i gospodarskog razvoja biti spremni zatomiti sve različite poglede.  

Lucić je rekao da se HDZ izbora ne boji, ali da ne žele ići na njih, te je napao Božu Petrova i Most.

- Tko je taj Most i Petrov da postavljaju uvjete HDZ-u? Uzeli su nam najvažnija ministarstva - rekao je Lucić, poručujući da Petrov ne može uvjetovati HDZ-u, da dolazi iz male sredine te da se uplašio. S Mostom ne možemo složiti nikakvu Vladu, pokazali su da ne znaju -  dodao je.

Bauk: Mi realiziramo želju većine građana

Arsen Bauk nekoliko je puta istaknuo kako 70 posto građana misli da su rješenje novi izbori.

- Dosadašnja parlamentarna opozicija brojala je 71 zastupnika, dakle još nedostaje pet zastupnika Mosta da bi ta većina bila za izbore, da bi bila formirana - pojasnio je.

- Mi u ovome trenutku realiziramo želju većine građana -  nadodao je. 

Bauk je također, šeretski, pohvalio Marića kojeg zna od ranije. Podsjetio je da su na isti način kao što danas hvale Marića HDZ-ovci krajem prošle godine i u siječnju 'po svaku cijenu htjeli obraniti legitimitet' Tihomira Oreškovića. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 281
VIDEO

PRATITE UŽIVO Rafalei prelijeću preko zagrebačkog aerodroma!
PRATITE NA 24SATA

PRATITE UŽIVO Rafalei prelijeću preko zagrebačkog aerodroma!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu