Obavijesti

News

Komentari 89

Ludilo: Od Osijeka i Zagreba pa do Rijeke, Splita i Dubrovnika...

Ludilo: Od Osijeka i Zagreba pa do Rijeke, Splita i Dubrovnika...
66

Nekoliko tisuća Splićana i njihovih gostiju novu 2019. godinu dočekali su na Rivi uz pjesme grupe Magazin i Jasmina Stavrosa koji su ih usprkos niskim temperaturama od svega par stupnjeva i buri uspjeli zagrijati

VIDEO

Hrvatska je dolazak 2019. proslavila dočecima na otvorenom po lijepom vremenu od Osijeka, preko Zagreba do Dubrovnika.

Na glavnome zagrebačkom trgu veselo se, uz pjesmu, ples i vatromet, ušlo u Novu 2019. godinu, a čestitku Zagrepčanima i njihovim gostima tradicionalno je uputio gradonačelnik Milan Bandić. Na Trgu bana Josipa Jelačića priređen je spektakularni doček Nove godine, uz nastup DJ Akademije i "Četiri tenora" koje je pratio Revijski orkestar.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:22

Nakon seta elektronske glazbe na pozornicu na glavnome zagrebačkom trgu u 22,30 sati stigla su "Četiri tenora" - Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Filip Hozjak, koji su uz pratnju Revijskog orkestra i pod ravnanjem Dinka Apellta izveli agramerske pjesme.

Na pozornicu je zatim došao gradonačelnik Bandić, koji je, uz već tradicionalni vatromet, u društvu sa sugrađanima odbrojavao posljednje minute stare godine te svima čestitao novu 2019., a nakon toga uslijedio je koncert Hladnog piva, koji 30. obljetnicu proslavlja i tim koncertom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:43

Tisuće Riječana proslavile su dolazak nove 2019. godine na riječkom Korzu, uz glazbu i veliki ponoćni vatromet, a novogodišnju čestitku s pozornice u središtu grada uputio im je gradonačenik Vojko Obersnel koji je poželio svima sretnu novu godinu, puno ljubavi i sreće u 2019.. "Večeras počinjemo odbrojavati zadnjih 365 dana do 2020., kada ćemo biti Europska prijestolnica kulture, a onda zabava svaki dan!" rekao je Obersnel.

Dubrovčani i njihovi gosti, njih oko šest tisuća, Novu su 2019. godinu dočekali na prepunom Stradunu uz koncert Nine Badrić i Tonyja Cetinskog, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

17:47

Program dočeka počeo je u ponedjeljak na Staru godinu Dječjim dočekom uz Miu Negovetić i Supercover band, kao i tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo, Zbora Libertas i Gradske glazbe Dubrovnik.

Nekoliko tisuća Splićana i njihovih gostiju novu 2019. godinu dočekali su na Rivi uz pjesme grupe Magazin i Jasmina Stavrosa koji su ih usprkos niskim temperaturama od svega par stupnjeva i buri uspjeli zagrijati, a posebnu draž dočeku dao je spektakularni vatromet.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

09:17

Posljednje sekunde stare godine s građanima su na pozornici brojali gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban koji su novoj 2019. godini nazdravili šampanjcem.

Pogledajte spektakularna slavlja Nove diljem Hrvatske
Pogledajte spektakularna slavlja Nove diljem Hrvatske

To je bio treći doček nove godine u Splitu s obzirom na to da je nakon tradicionalnog klapskog pjevanja ispod ure od podne do 15 sati na Pjaci održan legendarni doček rane nove godine "Uranila Nova" i dječja Nova godina u Đardinu. 

Osim u svojim domovima i brojnim ugostiteljskim objektima, veliki broj Osječana Novu 2019. godinu dočekao je na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića. Doček Nove godine na Trgu Ante Starčevića organizirao je grad Osijek, a građani su bili počašćeni čajem s rumom i kuhanim vinom te vatrometom uz ponoćni valcer. Na dočeku Osječane su zabavljali Igor Delač i "Aura bend" te Tamburaški sastav "Lege". 

Brojnim sugrađanima u dočeku Nove Godine na središnjem gradskom trgu pridružili su se osječki dogradonačelnici Žana Gamoš i Boris Piližota.

I ove godine uz sufinanciranje Grada Osijeka, u sklopu Adventa u Osijeku, organiziran je novogodišnji doček za djecu točno u podne uz puštanje balona u zrak, vatromet, konfete i dječji šampanjac.

Vatrometima i jakim mjerama sigurnosti svijet ušao u 2019.
Vatrometima i jakim mjerama sigurnosti svijet ušao u 2019.

U Varaždinu je održana Novogodišnja utrka na kojoj je sudjelovalo više od 400 trkačica i trkača iz deset zemalja a pobjednici su Kenijac Samuel Naibei Kiplimo i Katarina Vukančić iz Zagreba. To je jedan od rijetkih sportskih događaja u svijetu koji se održava na prijelazu iz jedne kalendarske godine u drugu. Start je bio na varaždinskom Korzu, a 4,8 kilometara ulicama i trgovima središta grada prvi su pretrčali Kiplimo (12 minuta i 58 sekundi) i Vukančić (15:36).

"Utrka je vrlo dobra, kao i staza. Odlično sam se osjećao jer ovo je Novogodišnja utrka i nadam se da će i nastavak godine donijeti odlične rezultate“, izjavio je pobjednik varaždinske Novogodišnje utrke.

FOTOGALERIJA: DOČEK NOVE U ŠIBENIKU

4
| Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Za varaždinsku Novogodišnju utrku čula sam prošle godine, ali nisam odlučila trčati. Sada sam došla prvi put i sviđa mi se, super je atmosfera, start u ponoć, trčanje pod vatrometom i ljudi koji navijaju i čestitaju uz stazu“, kazala je pobjednica utrke.

Medalje i novčane nagrade najbržima uručio je zamjenik gradonačelnik Varaždina Zlatan Avar koji je sa sugrađanima i gostima u gradu dočekao Novu godinu na središnjem trgu.

Tradicija varaždinske Novogodišnje utrke počela je 1977. kada su atletski, trkački entuzijasti organizirali prvu utrku sa startom u ponoć s 31. prosinca 1977. na 1. siječnja 1978.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović Novu je godinu dočekala u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, a prethodno je posjetila i zagrebačku policiju gdje je građanima čestitala Novu godinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

22:11

Čestitam svima novu godinu, da nam svima bude sretnija i uspješnija, rekla je predsjednica tijekom posjeta operativnom dežurstvu Policijske uprave zagrebačke.

Predsjednica je prethodno posjetila i Dom za starije osobe Sveta Ana te se susrela s dežurnim djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

FOTOGALERIJA: DOČEK NOVE U ČAKOVCU

7
| Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/ilustracija

Hitna u Zagrebu imala veći broj intervencija

Hitna pomoć je u zagrebačkoj novogodišnjoj noći imala nešto veći broj intervencija nego inače, ali "sveukupno nije prošla loše", dok je policija "najluđu noć" ocijenila "uglavnom mirnom".

Kako je noć odmicala, tako se povećavao i broj alkoholiziranih osoba, uglavnom mlađih, pa se popriličan broj, čak oko 25 posto svih intervencija odnosio upravo na njih, rekla je Hini dežurna liječnica Matija Rimac.

Uglavnom se radilo o intervencijama na otvorenom prostoru.

Zabilježene su i četiri ozljede, koje su, pretpostavlja se, nastale kao posljedica pijanstva, a radi se uglavnom o padovima.

Došlo je i do dvije, tri tučnjave, također na otvorenom prostoru, ali bez teže ozlijeđenih, rekla je dr. Rimac.

Bila je i jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom. 

Izbio je i požar u Obrežu u kojem je jedna osoba zadobila opekline, a jedna je zbrinuta zbog inhaliranja dima.

Hitna zasad nije zabilježila ozljede od pucnjave, petardi i drugih pirotehničkih sredstava, napominje dr. Rimac.

Što se tiče policije, noć je prošla uglavnom mirno i tek s manjim incidentima, poput nekoliko tučnjava, ali bez teže ozlijeđenih.

Narušavanje javnog reda i mira nije zabilježeno ni na Trgu bana Jelačića gdje se na središnjem dočeku Nove godine, okupilo između 10 i 12 tisuća građana, rekli su Hini iz zagrebačke policije.

Također nije bilo ni težih prometnih nesreća, dodali su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je