Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ludo vrijeme! Najtoplija jesen ikad pa odjednom minus dva?!

None Foto: Luka Stanzl/Dusko Jaramaz/PIXSELL/Dhmz

Ovaj tjedan nas očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme, a dnevne temperature će prelaziti preko 20 stupnjeva Celzija. No sljedeći tjedan stiže hladnije vrijeme, u četvrtak je prognoza za Zagreb minus dva

Prema najavama meteorologa DHMZ-a, razdoblje od 12. do 26. listopada u dijelu Hrvatske bit će među najtoplijima u povijesti mjerenja u ovom dijelu jeseni! 

Tako nas ovaj tjedan očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme, a dnevne temperature će prelaziti preko 20 stupnjeva Celzija. 

Dubrovnik: Obilna kiÅ¡a poplavila Stradun VRIJEME Prognoza: Pretežno oblačno s kišom, ponegdje i grmljavinom

Tako je toplo, i još tako kasno u godini, bilo samo nekoliko puta u povijesti - na Griču je najtoplije poslije 20. listopada u godini bilo 27,6 °C - 23. listopada 1971., te 25,5 °C 26.listopada.1999., a najkasnije i toplije - 25,0 °C 16. studenog.1963., objavio je HRT.

A SVIBANJ JE... Prognoza za vikend: Nevrijeme s pljuskom, možda čak i snijeg

Što se tiče tjedna iza, doći će do pogoršanja vremena i temperature će se ipak spustiti, ponegdje i ispod nule. Početkom tjedna dnevne temperature će biti relativno visoke za ovaj dio godine, no kako će tjedan odmicati, bit će sve hladnije.

Tako bi se, primjerice, Zagrepčani sljedeći četvrtak, za razliku od ovog tjedna kad su šetali u kratkim rukavima, mogli probuditi i zateći led na staklima automobila.

S plus 20 na - minus dva. I to u razmaku od samo devet dana...

Hrvatska sutra

Ujutro u većini krajeva Hrvatske uz maglu i niske oblake koji se u središnjim predjelima i na sjevernom Jadranu mogu zadržati i veći dio prijepodneva, a potom posvuda sunčanije.

Najviše sunčanog vremena bit će u višim predjelima zemlje te u Dalmaciji. Vjetar uglavnom slab. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu između 14 i 19, a najviša od 22 do 27 °C, u mjestima s dugotrajnom maglom malo niža, piše DHMZ.

Foto: DHMZ

Tema: Hrvatska

Komentari (73)
  • Goli guzovi i prognoza vremena....nekako vec standardno na 24 sata!

    22. 10. 2019,   16:31
  • Čini mi se ove novine neki ludi studenti u potpunoj dosadi pišu ...

    22. 10. 2019,   16:50
  • ako ova prdne eto ti zatopljenja.

    22. 10. 2019,   16:28