Obavijesti

News

Komentari 174

Lufthansa: Kopilot je 2009. na neko vrijeme prekinuo obuku

Lufthansa: Kopilot je 2009. na neko vrijeme prekinuo obuku
8

Mi smo bez teksta, ne možemo vjerovati da je naš kopilot namjerno srušio avion. Šokirani smo i ovo ne možemo zamisliti - rekao je čelnik Lufthanse Carsten Spohr

VIDEO

- Mi smo bez teksta, ne možemo vjerovati da je naš kopilot namjerno srušio avion. Šokirani smo, ne možemo zamisliti da se ovako nešto moglo dogoditi - rekao je čelnik Lufthanse Carsten Spohr na press konferenciji održanoj nakon objave francuskih istražitelja da je Germanwingsov Airbus 320 srušen namjerno.

Spohr je rekao kako su informirani o tome da je kapetan leta napustio pilotsku kabinu i da mu je kopilot, prilikom povratka, onemogućio ulaz u kokpit. 

- Bez obzira na sve, ovo je izolirani slučaj. Imam puno povjerenje u proceduru zapošljavanja naših pilota. Imamo vrlo visoke standarde. Ovo je bio izoliran slučaj - kaže Spohr otkrivši i kako u Lufthansi nemaju eksplicitne psihološke testove na godišnjoj bazi, ali da su jako ponosni na svoju proceduru zapošljavanja pilota.

"Prekid obuke nije ništa neuobičajeno"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi čovjek Lufthanse, u čijem je vlasništvu niskobudžetni Germanwings, kaže da je kopilot Andreas Gunter Lubitz svoju obuku započeo 2008., ali ju je, prije završetka, prekinuo na nekoliko mjeseci.

- Takav prekid nije ništa neuobičajeno. Ne mogu vam zasad reći zašto je prekidao obuku, ali mogu potvrditi da je prije njenog završetka kopilot prošao sva ispitivanja i provjere te da je bio u potpunosti sposoban za letenje - kaže Spohr odbivši odgovoriti na brojna novinarska pitanja oko toga jesu li možda psihološki problemi bili razlog prekida obuke.

Lufthansa nema nikakvih informacija zašto je kopilot srušio avion u Alpe i u smrt odveo sebe i još 149 ljudi. U kompaniji je radio od 2013. godine, imao je 630 sati leta, a avionima je upravljao besprijekorno.

"Naši piloti su najbolji na svijetu"

- Ovo je užasan događaj. Ja i dalje vjerujem našim pilotima i mislim da su oni najbolji piloti na svijetu i vrlo važan dio našeg brenda - poručio je Spohr. 

Obitelji, rodbini i prijateljima poginulih poručio je kako kompanija suosjeća s njima i obećao financijsku odštetu

Procedure zaključavanja kokpita datiraju od 2001.

Objašnjavajući procedure zaključavanja kokpita, Spohr je rekao kako su vrata tako dizajnirana od terorističkih napada u rujnu 2001. godine, a sve s ciljem da spriječe ulazak neovlaštenih osoba u pilotsku kabinu. 

- U slučaju da jedan pilot napusti kabinu, a drugi se eventualno onesvijesti, postoji tajni kod kojim se mogu otvoriti vrata. No, osoba koja je ostala unutra može blokirati ovakav pristup - objasnio je Spohr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.