Obavijesti

News

Komentari 32

Luka dobio posao u Hajduku: Od uzbuđenja ne mogu spavati

Luka dobio posao u Hajduku: Od uzbuđenja ne mogu spavati
16

SVAKA ČAST Luka Bučević (19) iz Splita ima Down. Za Božić mu se ispunila životna želja. Dobio je posao u Hajduku. Već godinama Luka prati sve utakmice splitskog kluba

VIDEO

Naravno, svi smo presretni, a posebno Luka. Doslovno ne spava jer uzbuđeno čeka svoj prvi radni dan. Ispričao nam je to Davor Bučević iz Splita, otac Luke (19), mladića sa sindromom Down koji je dobio posao u svojem najdražem nogometnom klubu.

Luka (19) ima Down sindrom i prošao je tri operacije srca: 'Za Božić sam dobio posao u Hajduku, najsretniji sam na svijetu!'

Luka (19) ima Downov sindrom i prošao je tri operacije srca: 'Za Božić sam dobio posao u Hajduku, najsretniji sam na svijetu!'

Posted by 24sata on Friday, December 28, 2018

Luka je kao dječak prošao tri operacije srca. Završio je osnovnu i srednju grafičku školu, ali najveća ljubav u životu jedna je i jedina - Hajduk.

Već godinama Luka prati sve utakmice splitskog kluba, i to toliko vatreno da je postao i jedna od ikona navijača.

Luka nikad ne odustaje

Njegovo navijanje karakteristično je po tome što podrška igračima ne prestaje ni kad gube ni kad pobjeđuju. Za Luku nema predaje ni kad se gubi dva ili tri prema nula.

A njegova soba izgleda kao Hajdukov muzej, puna je Hajdukovih obilježja, od zastava, šalova, knjiga do ulaznica utakmica na koje je išao. Na kraju je ta ljubav nagrađena, za Božić je dobio i ispunjenje životnog sna - posao u najdražem klubu. Kako nam je ispričao njegov otac Davor, Luka će u Hajduku raditi u suvenirnici, ali i što je još zanimljivije, na terenu.

Pokretanje videa...

01:06

- Da, Luka će pomagati na treninzima mlađih uzrasta, a to su upravo predložili u Hajduku. Naime, ideja je da djeca koja treniraju na taj način shvate kako postoje i drukčija djeca, i na taj način se uključe u priču oko prihvaćanja takve djece koja imaju posebne potrebe - rekao nam je Davor Bučević, te ispričao kako je uopće došlo do ideje da Luka počne raditi u Hajduku.

Uvijek vatreno navija

- Ljubav prema Hajduku Luka je naslijedio od svojih pokojnih djedova, Pere i Ante. Jedan mu je djed još kao djetetu stalno izrezivao članke o Hajduku, dok je od drugoga naslijedio Hajdukovu dionicu. A kad je Nova TV napravila film o njemu i njegovoj ljubavi prema Hajduku, Luka je postao toliko popularan da su nas ljudi zaustavljali po gradu, svi su se željeli fotografirati s njim - objašnjava tata Davor.

Dodaje da su s Lukom radili volonteri Ante Dželalija i Marin Ljubić te su oni pokrenuli tu priču.

- Onda se Luka upoznao s tadašnjim predsjednikom Kosom, koji mu je obećao posao nakon što završi srednju školu. Iako Kos više nije predsjednik, iz Hajduka su nas nedavno pozvali na razgovor i, eto, Luka od Nove godine počinje raditi - kaže ponosni otac.
Sve to potvrdio nam je i presretni Luka.

Ovo je Božić za pamćenje

- Mislim da sam najsretniji čovjek na svijetu! Otkad sam čuo da ću raditi u Hajduku, skoro uopće ne spavam od uzbuđenja - rekao nam je Luka Bučević.

Božićno vrijeme puno je lijepih priča, ali ovo je jedna od onih koju će Luka i njegova obitelj uvijek pamtiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..