Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lukavi Kolumbijci: Ukrajincima poslali 19 tona boje s kokainom

None Foto: PIXSELL

Iz Kolumbije u Odessu stigla je ogromna pošiljka boje. Osim što to nije bila samo boja nego - kokain zamiješan s bojom i pakiran u velike plastične kante. Od ukupno 19,5 tona tereta barem dvije tone je kokain

Ne radi se o stotinama tisuća, nego o stotinama milijunima eura. Plan je bio dobro razrađen - kolumbijski narkokartel u laboratoriju je najprije proizveo ogromnu količinu boje i lakova. Onda su njihovi stručnjaci zamiješali kokain s bojom pa poslali ogromnu količinu, čak 19,5 tona brodom na adresu 'kupca', jedne ukrajinske tvrtke.

Tamo su već imali spreman laboratorij u kojem je, posebnim postupkom, kokain samo trebalo odvojiti od boje i ogromna količina bijelog praha bila bi plasirana za europsko tržište. 

No u ukrajinskoj luci Odessa teret je pao, njihova policija 'nanjušila' je prevaru. Tko, za boga miloga, naručuje 19,5 tona boje iz Kolumbije?! Nije baš da su dečki poznati po proizvodnji 'Jupola'.

Neke od 30 kilograma teških kanti s bojom prema prvim analizama sadrže oko tri kilograma kokaina, oko deset posto. Što znači da je ukupna količina kokaina cca dvije tone. 

Krajem siječnja talijanska je policija zaplijenila 2,1 tonu kokaina u Genovi. Droga je također stigla brodom i pronašli su je u kontejnerima. Prema navodima talijanskih istražitelja, tolika količina droge vrijedi nevjerojatnih pola milijarde eura na crnom tržištu. A količina droge koju će iz boje posebnim postupkom izdvojiti u Ukrajini bit će tu negdje, nešto manje od dvije tone prema svemu sudeći.

Koji točno kolumbijski kartel stoji iza pošiljke u Odessi zasad se ne zna, u Italiji je to navodno bio kartel 'Gulf klan'.

U siječnju ove godine također u Italiji, taj put u Livornu, zaplijenjeno je 650 kilograma kokaina vrijednog oko 130 milijuna eura. Taj put droga je bila skrivena u limenkama s kavom i u originalu je teret bio pretovaren u Kostariki. 

 

 

Komentari (26)
  • Kroz mene je bar 2 kg proslo 💪

    8. 5. 2019,   10:49
  • Zato su maleri tak nabrijani u zadnje vrijeme

    8. 5. 2019,   12:03
  • Balkanci,a pogotovo Srbi su najjači u švercu ,zato sljedeći puta nabavite od njih,stiže sigurno

    8. 5. 2019,   12:03