Obavijesti

News

Komentari 269

Ima i 'senzor za pješake': Gdje je nestao Mercedes iz dvorišta?

Ima i 'senzor za pješake': Gdje je nestao Mercedes iz dvorišta?
5

Mercedes u dvorištu ministrice Žalac ima početnu cijenu od 382.000 kn, a takav auto dolazi s nizom naprednih sustava, poput onog za izbjegavanje naleta na pješake

VIDEO

Nakon objave priče o novom Mercedesu parkiranom u dvorištu kuće ministrice Gabrijele Žalac u Vinkovcima, automobil je "nestao" iz dvorišta. 

Fotografije od 19. ožujka pokazuju kako automobila nije bilo već u utorak navečer, kada je priča ugledala svjetlo dana. 

Mercedesa nema ni ispred autoservisa Žaki, koji drži ministričin suprug, ali ni ispred kuće ili u dvorištu njezinih roditelja Ivana i Vinke Ivanković koji žive u drugom dijelu Vinkovaca, nedaleko od tvornice Spačva, piše Jutarnji.

Pokretanje videa...

00:19

Početna cijena 382.000 kuna

Luksuzni Mercedes E-klase, kakav je viđen u dvorištu obiteljske kuće ministrice Žalac, je model E220d otkriveno je iz ugovora o najmu između tvrtke Star Rent-a-car Josipa Stojanović i Vinke Ivanković, majke ministrice Gabrijele Žalac.

Tko podmeće Žalac? 'Ne znam, pitajte nju, raspravljat ćemo...'
Tko podmeće Žalac? 'Ne znam, pitajte nju, raspravljat ćemo...'

Riječ je o automobilu čija je početna cijena 382 tisuće kuna, ali treba uzeti u obzir da se takva vozila gotovo nikada ne kupuju s osnovnom opremom. 

Sa samo nekoliko doplata, naprimjer za metalik boju, kožnu unutrašnjost i ljepše aluminijske naplatke, cijena ovog modela se vrlo lako može popeti do čak pola milijuna kuna, a tu su i mnogi gadgeti koji često dodatno povise cijenu. 

Mercedes E220d ima 194 konjske snage i 400 Nm okretnoga momenta pa do 100 km/h može ubrzati već za 7,3 sekunde te može postići maksimalnu brzinu 240 km/h. 

'Pokazat ću vam ugovor za taj Mercedes i primanja roditelja'
'Pokazat ću vam ugovor za taj Mercedes i primanja roditelja'

Zanimljivo je kako je ovaj automobil, zbog novijih sigurnosnih propisa, već serijski opremljen sustavima za djelomičnu autonomnu vožnju te naprednim sustavima sigurnosti i pomoći za vozača, ali i sustavom automatskog kočenja u slučaju nužde, poput naleta na pješaka. Odnosno dizajniran je da pokuša izbjeći nesreću kakva se dogodila ministrici.

Podsjetimo, ministrica je jučer izjavila kako Mercedes pripada njenim roditeljima koji su ga unajmili s namjerom da ga kasnije i kupe. I intervjuu Večernjem listu ponovila kako auto pripada njenoj majci, da nema namjeru dati ostavku te kako zna tko joj ovo sve podmeće. 

Susjedi tvrde: Mercedes isključivo vozi suprug ministrice

No, susjedi su za Jutarnji list opet ponovili da je automobil već dulje vrijeme u dvorištu ministričine obiteljske kuće te da ga gotovo isključivo vozi njezin suprug Mario, koji je i u nedjelju s njim viđen u centru Vinkovaca. A navodno se i ministrica sredinom siječnja pohvalila novim automobilom svojim kolegama iz HDZ-a na jednom stranačkom sastanku.

- Bilo nas je 30-ak na jednom sastanku ovdje u Vinkovcima kada se ona u neformalnom razgovoru pohvalila novim Mercedesom, a nekima je pokazivala i fotografije. Ja sam čak mislio da je i onu prometnu, kada je udarila djevojčicu, imala tim Mercedesom jer nisam ni znao da vozi Peugeot - rekao je jedan lokalni HDZ-ovac za Jutarnji list.

Žalac: Tko mi podmeće? Reći ću, doći će vrijeme

Tko joj to u vlastitoj stranci podmeće afere, kako je istaknula u srijedu gostujući na Novoj TV, ministrica EU fondova Gabrijela Žalac (HDZ) nije ni u četvrtak nakon sjednice Vlade htjela otkriti. 

- Doći će vrijeme, polako, ima tko brine o svemu. Rekla sam sve jučer o tome i sad, kratko je rekla Žalac novinarima koji su je "bombardirali" pitanjima, a na koje su ostali bez odgovora. 

Ministrica je samo prošla, sjela u službeni auto i otišla ne želeći odgovarati o luksuznom Mercedesu koji je danima bio parkiran u njenom dvorištu, koji navodno vozi njezin suprug, a za koji ona tvrdi da je od roditelja, kao ni o tome tko joj to podmeće u stranci. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 269
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina