Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lutrija odbija isplatiti milijune: Ukrali karticu pa kupili srećku

None Foto: Facebook 5

Prijatelji Mark i Jon iz Engleske kupili su sreću za deset funti, a osvojili četiri milijuna (preko 34 mil. kuna). Državna lutrija odbija im isplatiti novac jer su srećku kupili ukradenom karticom. Dvojac je otprije poznat policiji...

Dvojica muškaraca iz Velike Britanije osvojili su iznos od četiri milijuna funti (preko 34 mil. kuna) na lutriji. Mark Goodram (36) i Jon-Ross Watson (31), pod istragom su nakon što se ispostavilo da su dobitnu srećku kupili ukradenom kreditnom karticom. Policija je došla do tog zaključka tako što su otkrili da nijedan od muškaraca nema otvoren račun u banci, piše The Sun.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Dvojac je kazao da su koristili karticu prijatelja Johna da kupe srećke, ali ispostavilo se da John ustvari ne postoji te da su karticu ukrali. Državna lutrija im odbija isplatiti novac dok se ne završi policijska istraga. 

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Mark i Jon-Ross poznati su policiji otprije, a traženi su zbog nekoliko različitih kriminalnih radnji, uključujući i bankovnu prevaru. Premda su već isplanirali kako će potrošiti novac - na putovanja i luksuzne vile, pitanje je hoće li im novac uopće biti isplaćen. 

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

 

Komentari (45)
  • Šta vas boli k. kako su oni novac pribavili, ne pitate nikad od kud ljudima novac za klađenja, za casina i ostale vase prevare, ne pitate imaju li im djeca sto za jesti poslije. Bitno je da im uzmete novac. Sad kad netko dobije vi idete istrazivati ne bi li kako izbjegli da date novac. Sve igre na srecu bi pod obavezno trebalo zabraniti, koliko je to zlo obitelji razorilo, uvuklo mlade i u drogu i u kriminal, sve ne bi li se izvukli, a samo su dublje tonuli. Sad jos online koje kakve igre na srecu, gdje u svome krevetu preko noci mnogi preko mobitela izgube placu. Nitko nista ne poduzima, nitko nista i ne pise o tome, a 4 milijarde kn. godisnje novaca ode tako, na koje ne plati nitko porez.

    27. 4. 2019,   09:10
  • Lutriju nije bilo briga ćija je kartica kad su uplaćivali. Nek im isplate dobitak, a sud neka ih zakonski kazni za krađu kartice. Nitko ne pita odakle lova kad oni trbaju uzet, a kad treba isplatit onda glume poštenje.

    27. 4. 2019,   09:32
  • Neka isplate vlasniku kartice !

    27. 4. 2019,   09:00