Obavijesti

News

Komentari 86

(M)uljanik 2: Ne žele otkriti kolike su plaće menadžerima

(M)uljanik 2: Ne žele otkriti kolike su plaće menadžerima
1

PAR NA PARU: Menadžeri koji su upropastili Uljanik, unatoč blokadi, dobili i po 40.000 kuna plaće, a radnici nemaju za kruh: Onome tko ima dali su još!

VIDEO

Uprava pulskog Uljanika koji je blokiran i pred stečajem još ne želi otkriti iznose plaća koji su isplaćeni bivšim i sadašnjim menadžerima.

Unatoč blokadama računa, oni su dobili zaostatke plaća. Među njima su i sadašnji predsjednik uprave Emil Bulić, ali i bivši čelnik Gianni Rossanda. Rossanda, kojega i Vlada i radnici smatraju jednim od najodgovornijih za konačni slom škvera, također nikad nije htio otkriti koliku plaću ima. No neslužbene informacije kažu da se ona kreće oko 40.000 kuna neto, a imao je i pravo na bonuse. S njim su dobili zaostatke plaća i još trojica bivših članova uprave. Inače, preklani, u godini kad su počeli problemi, za upravljački kadar brodogradilišta potrošeno je 20,4 milijuna kuna. Ukupno ih je bilo 52.

Šef Uljanika dobio plaće, a neki radnici ne: 'Neugodno mi je...'
Šef Uljanika dobio plaće, a neki radnici ne: 'Neugodno mi je...'

- Plaća za upravu ima, a za radnike Uljanika opet nema? Takvo nam je stanje u državi i ne čudim se više ničemu. Onaj tko ima, ima još više, a onaj tko nema, njemu ni ne treba. Očito... - kaže nam ogorčeni radnik pulskog škvera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugi dodaje da računi stišću, da se cijela obitelj boji ovrhe i ne spava noćima. Jednima je, nažalost, tako, a upravi - potpuno suprotno.
Uljanik je sastavljen od više tvrtki, a na račun krovne kompanije sjelo je oko 5,5 milijuna kuna. Uplatila ih je banka nakon što je država platila milijarde jamstava. Potpuno je nejasno zašto uprava ne želi otkriti koliko je kome isplaćeno, nego su priopćili da su radnici dobili zaostatke. Predsjednik uprave Uljanika Emil Bulić potvrdio je da je do sada plaće za određeno razdoblje u Uljanik grupi dobilo više od tisuću ljudi, a da su, nakon što je na račun Uljanika d.d. uplaćen novac, zaostale plaće dobili radnici Uljanika d.d., među kojima su on i bivši predsjednik uprave Ganni Rossanda.

Horvat: Produžen je postupak dubinske analize u Uljaniku
Horvat: Produžen je postupak dubinske analize u Uljaniku

- Nažalost, i ja sam dobio plaću, i to je nešto što mi je vrlo neugodno u ovom trenutku jer diskreditira sve ono što radimo - rekao je Bulić.

No drugi sugovornici ističu da je jako teško da uprava nije znala da ima novac u banci i da će on biti uplaćen, pogotovo ako su već ranije raspravljali o oslobađanju tog pologa.

"Svim radnicima isplatili smo minimalac do 30. studenog"
"Svim radnicima isplatili smo  minimalac do 30. studenog"

Radnici Uljanika su očajni, a ova uplata plaća upravi došla im je kao sol na ranu. Sindikalist Boris Cerovac je rekao da Uljanik ima 8-9 poduzeća (3. maj, brodogradilište Uljanik, Uljanik proizvodnja...) i svako poduzeće ima svoj žiro-račun na koji sjedaju uplate. On je objasnio i kako je došlo do uplate - oslobođen je polog koji je dan za kredite. Zaostatke plaća su dobili svi u Uljaniku d.d.

- Radi se o 27 radnika, a među njima, nažalost, i Bulić, Brgić te Rossanda. Većina tog novca je otišla i vjerovnicima. Mi tu pravno ništa ne možemo, a pitanje je morala uprave hoće li vratiti plaće - kaže Cerovac koji se nada da će strateški partner ipak spasiti pulsko brodogradilište.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a