Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mađarska sprema poticaje za kompanije na odlasku iz UK

None Foto: LASZLO BALOGH

U intervjuu ministar nije precizirao što su u Budimpešti spremni ponuditi kompanijama kako bi ih nagovorili da presele u Mađarsku ni u kojoj je fazi trenutno taj plan

Mađarska vlada sastavlja listu poticaja kojima želi privući kompanije na odlasku iz Velike Britanije nakon referendumske odluke o izlasku te zemlje iz Europske unije, kazao je u intervjuu objavljenom u ponedjeljak u listu Vilaggazdasag ministar gospodarstva Mihaly Varga.

U intervjuu ministar nije precizirao što su u Budimpešti spremni ponuditi kompanijama kako bi ih nagovorili da presele u Mađarsku ni u kojoj je fazi trenutno taj plan.

Britanska odluka o izlasku iz EU vjerojatno će dugoročno utjecati na Mađarsku, kazao je Varga, budući da će pogoditi proračun EU a time i razvojna sredstva koja se slijevaju u istočnu Europu.

Taj nas problem ipak ne čeka u neposrednoj budućnosti jer će britanski pregovori s Unijom trajati najmanje dvije godine pa nema potrebe za izmjenama proračuna za ovu i iduću godinu, dodaje ministar.

Mađarska ne namjerava slijediti britanski primjer i izaći iz EU, istaknuo je. "To nam nije namjera, ni plan, niti postoji takav scenarij ili ideja", kazao je Varga za Vilaggazdasag.

Očekuje također da će previranja na tržištima ovog tjedna stišati, nakon oštrog pada u petak.

Komentari (2)
  • Naši još nisu čuli da je Britanija izašla iz EU

    27. 6. 2016,   21:55
  • Heheheh, naši nama spremaju nove poreze,,,,na nekretnine,,,,

    27. 6. 2016,   21:36