Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mađari se naslađuju: Hrvatska je doživjela slom za jedan dan

<div> <blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Hungary’s foreign minister slams Croatia at a press conference: <a href="https://t.co/bnnUwn2rQv">https://t.co/bnnUwn2rQv</a></p>&mdash; reported.ly (@reportedly) <a href="https://twitter.com/reportedly/status/644580740324200448">September 17, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> <blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Szijjarto: If Croatian PM wouldnt have spent the last week with attacking us maybe they would be more prepared now</p>&mdash; Mariann Őry (@otmarianna) <a href="https://twitter.com/otmarianna/status/644576007979180032">September 17, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> </div>

Mađarski ministar vanjskih poslova narugao se situaciji u Hrvatskoj: "Da nas hrvatski premijer nije toliko napadao prošlog tjedna možda bi danas bili pripremljeniji"

Mađarska je proširila krizno stanje na svoj teritorij koji graniči s Hrvatskom od okruga na svojoj granici sa Srbijom zbog vala  izbjeglica, rekao je u četvrtak mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

- Što Hrvatska radi? Umjesto da osigura odgovarajuću skrb za imigrante i registrira ih ona ih šalje prema Mađarskoj i Sloveniji - rekao je Szijjarto, piše Reuters, a prenosi tportal.

Szijarto se narugao sa situacijom u Hrvatskoj kazavši kako prenosi Reported.ly: 'Da nas hrvatski premijer nije toliko napadao prošlog tjedna možda bi danas bili pripremljeniji'.

Hrvatski premijer Zoran Milanović rekao je u četvrtak da se migranti neće zadržavati u Hrvatskoj te da će se sigurno upućivati prema Mađarskoj i Sloveniji, zemljama u Schengenskoj zoni.

- Mađarsko ministarstvo je pozvalo hrvatskog veleposlanika u Mađarskoj kako bi prigovorilo tom slanju migranata prema Mađarskoj - rekao je Szijjarto, dodajući kako je Hrvatska sada dokazala da nije spremna pridružiti se Schengenskoj zoni slobodnog kretanja za najmanje još nekoliko godina. 

Szijjarto je dodao da je Hrvatski sustav skrbi za migrante doživio slom za jedan dan.

Komentari (261)
  • Zoka upravo si postao najgori premijer u povijesti,ne Hrvatske vec Europe!! Predmet ismijavanja. Cestitke i od mene!!

    18. 9. 2015,   00:18
  • S obzirom koliko sam puta danas na TV-u čuo frazu "stvari su izmakle kontroli" i pojam "kaos", uskoro očekujem i slične reakcije iz cijeloga svijeta... poklekli smo pred hordama, a EU nas prevarila i nitko to da prizna...

    18. 9. 2015,   00:17
  • najrealnija i najstabilnija politika prema imigrantima je u madarskoj.ako oces uc imas granicni prijelaz,prijavi se ko svatko drugi,ako oces da ti drzava pomogne uplacuj drzavi porez,nece za tvoje lezanje placat neki starac sta je 60 godina crncija.neznan di mi zivimo pa su ljudi koji razmisljaju logicno fasisti i nehumana bica...

    18. 9. 2015,   00:14