Obavijesti

News

Komentari 67

Macola je udomio mladunče: Svaki dan kuham svom liscu

Macola  je udomio mladunče: Svaki dan kuham svom liscu
6

Dodaje da lisac stanuje s njim u kući te boravi u sobi i velikoj kupaonici namijenjenima samo njemu. Svakodnevno mu priprema hranu, kuhanu piletinu i puretinu...

VIDEO

Jednogodišnji lisac Lisko Mudrov najdraži je ljubimac poznatog ličkog ugostitelja i poduzetnika Željka Oreškovića – Macole iz Korenice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:16

U svojem domu je već udomio medvjeda, jelena i divlju svinju, a posljednju godinu brine o mladom liscu kojeg je uspio pripitomiti i zavoljeti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lisac je glavna atrakcija u restoranu Macola, u koji svraćaju brojni turisti iz cijeloga svijeta na putu do Plitvičkih jezera.

- Lani sam od lovaca čuo da su mu ustrijelili majku i da je u šumi ostalo mladunče. Bilo mi je žao životinje te sam ih zamolio da ga pronađu i dovedu meni da ga othranim. Pronašli su ga i sad već godinu dana brinem o njemu. Uspio sam ga pripitomiti, ali i zavoljeti. Prirastao mi je srcu. – govori Željko.

Dodaje da lisac stanuje s njim u kući te boravi u sobi i velikoj kupaonici namijenjenima samo njemu. Svakodnevno mu priprema hranu, kuhanu piletinu i puretinu.

- Pošlo mi je za rukom nemoguće. Svi govore da se lisicu ne može pripitomiti, no ja sam bio uporan u tome i uspio. Stalno je sa mnom, postao mi je veliki prijatelj. Rado se mazi, dođe do mene pa me gurka da se igra. Kad ga dovedem u restoran, obično mi sjedi u naručju, a gosti su u nevjerici kad shvate da u naručju držim lisca. Svi ga fotografiraju i žele ga podragati, no to im ne dopuštam jer bi ih ugrizao. Naučen je samo na mene – objašnjava ponosni vlasnik mladog lisca.

Svojim miljeniku u dvorištu planira sagraditi kućicu i ograditi je kako bi uživao u prirodi. Zasad se povremeno druži i igra s dva psa mješanca koje je ugostitelj također udomio. Željko dodaje da mu je lisac prirastao srcu.

- Kad se zaigra, tad trčkara po sobi, skače po ormarima... Voli gledati kroz prozor, a sam zna otvarati vrata na ormarima pa mi nerijetko napravi kaos. Pravi je lisac, krade sve živo, a ono što naumi, u sekundi zgrabi i odnese. Jako mi je prirastao srcu - otkrio nam je Macola.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina