Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Macron upozorava na opasnost "raspada" Europske unije

None Foto: LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Francuski predsjednik kojemu je 41 godina a izabran je 2017. oduvijek je zagovarao proeuropsko stajalište i smatrao da EU treba "reformirati"

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je u razgovoru za regionalni tisak objavljen u utorak ponovo upozorio na "veliku opasnost" raspada Europe opravdavajući tako svoje sudjelovanje u kampanji za europske izbore, što oporba otvoreno kritizira.

Francuski predsjednik kojemu je 41 godina a izabran je 2017. oduvijek je zagovarao proeuropsko stajalište i smatrao da EU treba "reformirati". U razgovoru koji je objavilo četrdesetak regionalnih dnevnika tumači zašto nije samo "promatrač, nego je sudionik ovih izbora".

Emmanuel Macron ističe da su ovi izbori "najvažniji nakon 1979. jer se Unija našla pred velikom opasnošću". "Ako kao predsjednik države dopustim da se raspadne Europa koja je izgradila mir i donijela napredak, bit ću odgovoran pred poviješću", ocijenio je.

Usto predlaže da se nakon izbora održi "europski utemeljiteljski sabor" na kojemu će sudjelovati čelnici i građani kako bi "utvrdili strategiju Europe u idućih pet godina, pa i izmjene ugovora" koje bi iz toga mogle proisteći.

Odgovarajući na pitanje o zaštiti okoliša, predložio je "opće oporezivanje kerozina u Europi".

Francuski predsjednik je zajedno s portugalskim socijalističkim čelnikom Antoniom Costom u ponedjeljak pozvao na "stvaranje velike koalicije naprednjaka" koja bi se suprotstavila "onima koji žele uništiti Europu nacionalizmom".

Njegovo upletanje u kampanju - koje je išlo čak dotle da je bio na predizbornom plakatu svoje stranke - kritizirale su sve oporbene stranke.

"Emmanuel Macron zlorabi predsjedničku dužnost i ponaša se kao pravi vođa klana", napisao je u objavi na Twitteru nositelj liste Nacionalnog okupljanja (RN, predsjednica Marine Le Pen) Jordan Bardella dodajući da je to "proturepublikansko i ujedno krajnje nelojalno ponašanje".

 

Komentari (12)
  • Jedan od glavnih franc.masona važan je savjetnik Macronov...tako da ne vjerujem mu nista

    21. 5. 2019,   15:16
  • Treba još nekaj čitati osim ovog portala. Citat: Ovo je komentar Fransa Timmermansa: ‘Jednonacionalne – monokulturalne države trebale bi nestati. Masovno useljavanje muslimanskih muškaraca je sredstvo za postizanje tog cilja.’ EU parlament 2015. Toliko o mazanju zdravih očiji.

    21. 5. 2019,   19:54
  • EU je masonski projekt u sklopu NWO u cilju uspostave globalne diktature bezbožnika i uništavanja malih država i takozvanih malih nacija i kršćanstva a u istu svrhu je isplanirana i nametnuta invazija ili bolje reći seoba naroda ovih sa Istoka - sotonistima je samo kršćanstvo ( a osobito katoličanstvo) trn u oku - samo Krist im smeta - jer Sotona dobro zna Istinu

    22. 5. 2019,   07:46