Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Maddieini roditelji unajmili su privatne forenzičare

None Foto: 24sata/ilustracija 3

Kingsley Napley, jedna od najboljih britanskih odvjetničkih tvrtki koja zastupa McCannove, navodno je unajmila privatni tim forenzičara

Stručnjaci forenzičkog laboratorija iz Birminghama portugalskoj su policiji javili da imaju nove DNK dokaze koje su pronašli u Renault Scenicu. Taj su auto roditelji Maddie McCann unajmili 25 dana nakon što je djevojčica nestala. Isto tako, navode, pronašli su još dokaza u odmaralištu Praia da Luz koji idu na štetu roditeljima. Roditelji tvrde da su sve navodne dokaze mogli prenijeti na svojoj odjeći dok su se selili u drugi stan. Kingsley Napley, jedna od najboljih britanskih odvjetničkih tvrtki koja zastupa Kate i Gerrya McCanna, navodno je unajmila privatni tim forenzičara.
- Novi će tim forenzičara pokazati da postoji objašnjenje za DNK tragove koje je policija pronašla u unajmljenom automobilu i apartmanu - rekao je britanskim novinarima neimenovani prijatelj obitelji McCann. Bivši policajac Daniel Kruger tvrdi da je pronašao forenzičke dokaze koji ukazuju da je 'otmičar' kidnapirao Maddie iz apartmana u Portugalu te je odveo na obližnju plažu. Postoji mogućnost i da su se ukrcali na brod, a metode kojima je došao do tih saznanja Kruger nije želio odati. I nakon tri mjeseca istrage, policija ne zna gdje je mala Maddie.

Komentiraj, znaš da želiš!