Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mafijaši iz Crne Gore: Pred osvetom se sklanjaju kod nas

None Foto:

Crna Gora tražit će izručenje uhićenih Pere Laličića (21) i Mitra Markovića (25), koje sumnjiči za ubojstvo Bogdana Milića u Cetinju 11. lipnja. On je bio blizak Škaljarskom klanu

Hrvatska policija nema podatke da bi crnogorski kriminalci uhićeni u srijedu u Šibeniku, osim krivotvorenja dokumenata, u RH počinili neko kazneno djelo, no “krim istraživanje se nastavlja, a zbog tajnosti izvida druge utvrđene činjenice nije moguće priopćiti”.

Crna Gora tražit će izručenje uhićenih Pere Laličića (21) i Mitra Markovića (25), koje sumnjiči za ubojstvo Bogdana Milića u Cetinju 11. lipnja. On je bio blizak Škaljarskom klanu. U Hrvatsku se sklonio i Miloš Radonjić, kojeg smatraju visokorangiranim članom Kavačkoga klana. Uhićen je krajem srpnja u Slavonskom Brodu zbog krivotvorenja dokumenata. Radonjića su pokušali likvidirati četiri puta.

IZRUČIT ĆE IH? Lažirali hrvatske dokumente: U Šibeniku uhitili dvojicu ubojica

Jedinstveni kotorski kriminalni klan 2014. se podijelio na tzv. kavački i tzv. škaljarski klan. Klanovi su imena dobili po Kavaču i Škaljarima, naseljima u okolici Kotora. Povod je bio nestanak 200 kilograma kokaina iz stana Gorana Radomana.

U veljači 2015. Radoman, koji je bio iz Kavača, ubijen je u Beogradu s 25 hitaca iz kalašnjikova. On je bio prva od 40-ak žrtva u obračunima dvaju kriminalnih klanova. Nakon Radomanova ubojstva na čelo Kavačkoga klana zasjeo je Slobodan Kašćelan, dok je vođenje Škaljarskoga klana preuzeo Jovica Vukotić. Obojica su, nakon dugogodišnjeg izmicanja policiji, uhićeni lani. Vukotić u u rujnu u turskom ljetovalištu Antalyji, a Kašćelan u studenom u Pragu. Unatoč njihovim uhićenjima na slobodi su i dalje njihove desne ruke, koji su preuzeli njihove poslove.

DVOJICA OPASNIH MAFIJAŠA U Hrvatskoj uhitili Crnogorce: Likvidirali muškarca u Cetinju?

Klanovi se u obračunima koriste kalašnjikovima, eksplozivom, snajperima... Ubijaju mladi pripadnici klanova koji se žele dokazati, a angažiraju i plaćene ubojice. U obračunima su brutalni i ne vode računa o “kolateralnim žrtvama”. Do sada su u nizu obračuna u Crnoj Gori i Srbiji ubijena najmanje četiri građanina koji s bandama nemaju veze.

Komentari (34)
  • Nama brišete bezazlene komentare a vi 24 sata imate naslov za izbrisati cijeli portal....

    17. 8. 2019,   23:16
  • Sta ce to bit da crnogorci nesto rade 🤣

    17. 8. 2019,   22:25
  • Bravo za njih kad su uspjeli preći granicu sa laznim dokumentima.! S obzirom da se zna kad i gdje su usli u HR.kompletnu ekipu na granicnom prijelazu bi trebali suspendirat!

    17. 8. 2019,   22:29